Веган мода: обувките на Елизабет Олсън

Удобна връзка с природата
Веган мода: обувките на Елизабет Олсън

Най-важното

Молим, Елизабет Олсън, дизайнерката, да не се бърка с по-малката сестра на близначките Олсън, която също се казва Елизабет.

Веганът Елизабет Олсън има сериозен опит и е работила не само за Tommy Hilfiger, но и за Calvin Klein, Bulga, Nine West и други. Изявява се още като стилист в рекламни кампании, видео клипове, филми и т.н.

Като отявлен природозащитник, от 20 години тя се бори срещу насилието над животните и срещу използването на техните кожи в модния бизнес. Следващата й амбиция е производството на растителните й обувки да стане 100% екологично.

Веган модата не е безцветна. Нито скучна. Нито с изтекъл срок на годност. И поредното доказателство за това твърдение са уникалните обувки на американската дизайнерка Елизабет Олсън.

В последните няколко години те украсиха краката на редица известни холивудски дами и продължават да се радват на все повече почитателки.

Е, Елизабет, освен криейтив директор на небезизвестния бранд "Tommy Hilfiger", е и върла вегетарианка от 20 години, от които - веган през последните 3.

Никак не е случайно тогава, че собствения й бранд OlsenHaus произвежда обувки, изработени от 100% растителни или рециклирани материали и комбинира свежи и пъстри цветове. Веганизмът буквално е превзел всеки елемент от изработката им, като моделите са изцяло вдъхновени от природата.

"Веган модата не трябва се разбира като насилено ограничаване в стила", споделя самата Елизабет в интервю. "Напротив, материалите, украшенията и цветовете могат, и е задължително да бъдат, модерни и шик. Това искам да покажа", твърди блондинката.

В пролетната колекция на OlsenHaus 2011 преобладават платформите, тънките токчета, цветните каишки и връзки. Моделите създават впечатление за удобство и свобода. Логично, като всеки дизайнерски проект, цената и на този тръгва от 100 долара нагоре.

В галерията пък можете да разгледате забавните обувки на Елизабет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май