Вдъхнете нов живот на пластмасовите бутилки

За практични и полезни цели!
Вдъхнете нов живот на пластмасовите бутилки

Рециклирайте пластмасовите бутилки и ги превърнете в част от интериора в дома си с няколко лесни за изпълнение идеи.

От една страна ще изхвърляте по-малко боклук и от друга ще съумеете да ги използвате адекватно в домакинството, така че да носят полза и радост както на вас, така и на всички около вас.

Ето как можете да вдъхнете нов живот на използваните пластмасовите бутилки с тези 6 съвета:

1552926Thinkstock/Guliver

1. Поливане на цветята

Използвайте старите пластмасови бутилки за съхраняване на вода, с която ще поливате цветята. Добър и ефективен начин да вдъхнете нов живот в тях. Спокойно можете да имате няколко бутилки, които да използвате за тази цел. В едната можете да си направите разтвор с течна тор за подхранване на цветята, а други 2 които да ползвате за всекидневно поливане.

2. Капково поливане

Още един вариант за постигане на поливане на цветята, ако трябва да липсвате от дома си в продължение на 3-4 дни през летните дни. Отрежете дъното на бутилката с помощта на ножица или нож. Изкопайте дупка в пръста в непосредствена близост до цветето, което трябва да напоявате или за да не го нараните изберете да направите дупката в близост до стената на саксията. Закопайте хубаво гърлото на бутилката, така че вече отвореното дъно да е в горната част. Сипете вода до горе. Подберете размера на бутилката в зависимост от големината на саксията. Ако е малка изберете бутилка от 330 или от 500 милилитра, ако е голяма от 1.5 или 2 литра. За да постигнете по-голяма красота можете да облепите бутилките в тиксо или да ги нарисувате в зелен цвят.

3. Ледени охладители

Напълнете 2 или 3 бутилки от литър и половина до половината като преди това сте ги смачкали, така че да няма въздух в тях. Завийте капачките и ги поставете легнали във фризера. В случай, че се ударите – използвайте за охлаждане на мястото. Добър метод са и за смъкване на температурата. В същото време можете да ги използвате като охлаждащи панели за хладилната чанта, кошницата за пикник или раницата, която използвате за разходки сред природата.

1552933Thinkstock/Guliver

4. Фуния

Срежете бутилката по средата. Загладете кантовете и ги лакирайте. Облепете с красива хартия. Горната част от пластмасовата бутилка използвайте като фуния за изсипване на пайети, карфици или друг вид малки премети нужни ви за домакинството.

5. За организация в чекмеджетата

Използвайте дъната на бутилките за съхранение на дребни предмети като винтове, фиби, болтчета, панделки, гумени ластици, кламери и т.н. Декорирайте ги от външната страна, за да са по-красиви.

6. Стопери на врати

Вземете бутилка и я напълнете с пясък или чакъл, така че да е достатъчно тежка, за да спре вратата. Декорирайте я от външната страна, така че да си пасва на интериора в дома ви. Завържете около гърлото на бутилката красива панделка на възел, а от другата страна за основата на дръжката на вратата.

Освен тези методи можете да си направите висяща саксия от пластмасова бутилка за балкона, както и прасенце касичка. Важното в случая е да проявите фантазия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май