Боклучаво изкуство

Един художник, чиято палитра е бунището
Боклучаво изкуство

Всички сме гледали от онези постапокалиптични екшъни, в които шепа оцелели са принудени да ровят из боклуците, за да намират храна, посуда, електротехника, оръжие. По-изобретателните герои намират начини да използват откритите от тях отпадъци по алтернативно предназначение и впечатляват с привидно абсурдни творения като клетъчен телефон от ютия, плюс ренде и чесън на прах или телевизор, преустроен на микровълнова печка с помощта на капан за мишки и тоалетна хартия.

Е, очевидно в реалния свят има хора, които не са дочакали да проверят дали маите са имали основание да приключат летоброенето в края на тази година и са започнали да творят отрано. И като казвам "творят", наистина го имам предвид. Бернар Пра е французинът, който превръща крайно безсмислените боклуци в доста прилично изкуство.

Всички негови произведения всъщност са репродукции на класически картини, портрети на звезди, култови сцени от филми и прочее известни композиции. Той определя своята работа като анаморфоза изображение, което изглежда изкривено или размазано и може да бъде наблюдавано само под определен ъгъл или с помощта на специален уред. В конкретния случай подобно определение вероятно е по-скоро метафорично, отколкото буквално. Но най-добре преценете сами за себе си:Bernard PrasBernard PrasBernard PrasBernard PrasBernard Pras

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април