Fitwell вдъхновение: Велина

Едно талантливо българско момиче ни разказа за себе си и за нещата, които прави
Fitwell вдъхновение: Велина

О, да! Вече познавате Алекс много добре. Любимата ни колежка от съседния сайт Sportuvai.bg редовно пише за нас. Нещо повече, двете с нея не се уморяваме да мислим и да реализираме щури идеи - от този тип :) Днес обаче няма да ви говоря за нея. Вместо това, ще ви срещана с по-голямата ѝ сестра. 

Тя се казва Велина и е фотограф по душа и по образование. Живее в Прага от няколко години, където се занимава с фотография, с графичен дизайн и с какво ли още не, в старателно търсене на себе си.

Освен това изработва с ръцете си невероятни бижута, лампи и други нещица от всевъзможни материали за чудесния проект Prague Art, който стартира преди време със своя приятелка. Талантлива, лъчезарна и усмихната, Велина е от хората, които си е цяло щастие да познаваш. 

И вие ще сте щастливци, ако надникнете в интервюто, което креативната мадама даде специално за нас: 

*** 

Как се роди идеята за създаването на Prague art? И изобщо - как ти идват тези весели и чудесни хрумки?

Идеята беше в зародиш дълго време, но се материализира, когато се събрахме отново с една стара приятелка. И на двете ни беше дошло до гуша да работим неща, които не харесваме, и искахме да правим нещо, което хем да ни зарежда и вдъхновява, хем да ни носи някакви доходи. И двете се интересуваме от рециклиране и устойчиво развитие и обичаме да творим неща с ръцете си. Prague Art съчетава всичко това :) А хрумките идват изневиделица, когато решат, че моментът е подходящ.

От всичко ли можеш да направиш нещо?

Иска ми се да вярвам, че е така! Всъщност, всеки има този потенциал, стига да не се приема много на сериозно и да се свърже с твореца в себе си!

Много харесваме ей тези твои лампи: 

916465личен архив

916464личен архив

Колко време и усилие отне реализацията им?

Тези лампи не отнеха много време (около ден), но сега съм се амбицирала да правя различни форми и това ще е доста по-трудоемко. Ако станете приятели на Prague Art във фейсбук, ще можете да видите какво ще се получи

От къде можем да се снабдим с красивите ти бижута и нещица?

Засега повечето обеци могат да бъдат поръчани онлайн от тук

Лампите са доста чупливи, затова само живеещите в Прага могат да си ги купят, за съжаление. В най-скоро време ми се иска да започна да реставрирам мебели, но и това ще е само за местните.

916450личен архив

916466личен архив

Добър град за живеене ли е Прага? Как се чувстват в него творчески натури като теб?

Прага е много красив град, пълен с всякакви шантави хора, които се занимават с интересни неща. Но душевността им е различна от нашата... Eнергията на Балканите много ми липсва и се надявам скоро да мога да се върна в България и да творя там ;)

Какво смяташ за екологичното съществуване и водиш ли такова?

От няколко години съм тотално вманиачена и се старая да оставям минимален вреден отпечатък върху околната среда. Използвам само екологични препарати и козметика - когато мога, дори си ги приготвям сама от природни продукти. Рециклирам всичко, което мога тук (пластмаса, хартия, стъкло), и се старая да избягвам супермаркетите.

С какво храниш въображението си?

С много филми, книги, разходки, разговори и мечтания с любими хора.

Хубава ли е бирата в Прага? А какво ще ни кажеш за храната там?

Бирата е хубава! Това всички го знаят. Храната им обаче не е... Ядат доста мазни и безвкусни неща. Не препоръчвам чешката кухня на никого!

Кои са ти любимите местенца в чешката столица?

Парковете по хълмчетата, където гледките са невероятни, малките барчета на всеки ъгъл, които имат различна индивидуалност, уличките в центъра, когато не са препълнени с туристи.

Как си почиваш?

С разходки сред природата, йога и на дивана вечер, гледайки някой хубав филм...

916467личен архив

Пожелай нещо на читателите ни, молим те!

Бъдете искрени, освободени и слушайте вътрешния си глас! Старайте се да станете по-съзнателни за малките неща, които правите и мислите днес, защото те определят какъв ще е светът утре!

 

P.S. Ако искате да ви срещаме с още такива слънчеви момичета и момчета, станете ни приятели във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април