Chairigami: Мебелното оригами

Идейни мебели от картон с грижа за природата
Chairigami: Мебелното оригами

Сгъваемите мебели винаги са имали специално място в сърцето ми. Нека просто кажем, че това е същото място, което е отредено за съседа с бормашината и въпроса в магазина "Е, вие по-едри пари не можахте ли да изкарате?!"

За сгънатите мебели обаче все още не съм сигурен какво трябва да мисля, просто защото за първи път се натъквам на тях. Правилно прочетохте – с-г-ъ-н-а-т-и. От картон. Странното е, че на пръв поглед Chairigami изглеждат доста приемливо, а на втори са си направо хубави. Добавете към външния вид ниското тегло и тоталната рециклируемост на продукта и си имате рецепта за безапелационна модерност. Не знам защо, ама ако навремето обществото е можело да те отритне за подобно, днес приятелите ти ще се изпопребият да ти обясняват колко е арт новото ти обзавеждане.

Въпросните еко-отговорни и авангардни изделия на всичкото отгоре могат да минат за евтини – цените им варират между 70 и 100 долара. Сякаш се доставят и до България, даже можете да се опитате да преговаряте с производителя да ви ги пусне на части в пощенски пликове за по-тънко в буквалния и жаргонен смисъл на понятието.

Ние май бихме поръчали, ама като знаем Краси колко често си разлива чашата с вода, май ще трябва да отскочим и за мушама...

А вие поцъкайте в галерията и решете за себе си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май