„Дишащото“ колело

Когато велосипедираш в Пекин, най-добре е някой друг да диша вместо теб
„Дишащото“ колело

Свикнали сме да възприемаме колоезденето като едно от хубавите неща, които можем да направим за тялото си, но когато това действие се развива насред хиперзамърсения Пекин, нещата придобиват коренно различен смисъл.

Да, мръсният въздух е вреден за вашето здраве и може да ви убие със същия успех, с който го правят цигарите. Ето защо сме благодарни, че на света има артисти като Мат Хоуп, които влагат практична мисъл в изкуството си и правят неща с потенциална полза за човечеството.

Какво ще кажете за колело, което произвежда чист въздух? Супер, не? Гумите се въртят и задвижват електрогенератор, който пък захранва специален въздушен филтър. Пречистеният въздух достига до вас посредством една от онези маски, които се носят в изтребителите. Считайте това за допълнителен бонус, защото никой от автосъперниците ви на пътя няма да е сигурен дали няма да го атакувате, в случай, че се опита да ви пробута някой от чобанските си номера. Бонус налудничавост печелите благодарение на палавото зелено вентилаторче, което се върти на темето на каската и охлажда главата ви.

Мъничък проблем е, че генераторът е с мощност 5 000 вата, а това значи, че дъждът може да ви създаде много по-големи неудобства от тези, които познавате до момента. И все пак, бързата електрическа смърт вероятно е доста по-добра оферта от тягостното задушаване в трафика...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май