Черният шоколад със зехтин подобрява здравето на сърцето

Нестандартна, но полезна комбинация
Черният шоколад със зехтин подобрява здравето на сърцето

Шоколадът често получава лоша репутация, заради начина, по който се отразява на талията и зъбите ни. Според ново италианско проучване обаче ежедневната консумация на черен шоколад, обогатен със зехтин екстра върджин, е полезна за здравето на сърцето, тъй като намалява риска от сърдечносъдови проблеми.

Преди да се развълнуваме прекалено, трябва да се отбележи, че според изследователите ползите се дължат в по-голяма степен на зехтина, отколкото на шоколада.

Основният фактор е съдържанието на естествените съединения полифеноли в маслините. Те се съдържат във всички растения, но резултатите показват, че техните свойства могат да бъдат по-силни, когато се консумират чрез шоколад, обогатен със зехтин.

Специалистите посочват, че зехтинът екстра върджин може да бъде чудесна хранителна добавка, която помага за съхранението на "възстановителните клетки". Те са от основно значение за възстановяването на кръвоносните съдове.В данните на проведеното проучване се посочва, че дневната консумация на 1 – 2 парчета черен шоколад, обогатен със зехтин, се свързва с подобрено сърдечносъдово здраве.

Участниците в изследването, които ядат шоколад, обогатен със зехтин, имат по-високи нива на "добрия холестерол" и понижено кръвно налягане.

Според изследователите данните разкриват ценните съставки на зехтина, които оказват изключително благоприятно въздействие върху здравето.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март