Топ 3 на домашните рецепти за тъмни устни

Топ 3 на домашните рецепти за тъмни устни

От известно време ви се струва, че устните ви малко по малко започват да потъмняват и дори по-лошо – губят своя блясък и плътност.

Представяме ви няколко идеи, които ще ви помогнат да хидратирате, изсветлите и възстановите вашите устни.

1. Скраб

1749178

Използвайте естествен начин да ексфолирате устните си поне веднъж седмично, за да премахнете натрупаните мъртви клетки на повърхността на кожата. Лесен начин за това е да използвате смес от няколко капки зехтин с една супена лъжица захар. След като приключите с ексфолирането, нанесете хидратиращ балсам за устни.

2. Лимон

1749176

Лимонът се използва за изсветляване на потъмнели части от кожата и ще ви позволи да направите същото и с вече потъмнелите устни. Изстискайте малко сок от лимон и нанесете директно върху устните преди да си легнете. Повтаряйте тази терапия поне за няколко месеца.

3. Цвекло

1749175

Друга естествена съставка, която ще ви помогне да върнете здравословния розов цвят на устните е цвеклото. Нанесете пресен сок преди да си легнете и го изплакнете на другата сутрин. Естественият оцветител ще направи устните розови. Друг метод със зеленчук са морковите – смесете равни части сок от цвекло със сок от моркови. Нанесете върху устните и нежно масажирайте поне за 10 минути преди да изплакнете. Повтаряйте всеки ден за седмица или две.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април