Тези три продукта, които всички ползват, съсипват здравето

Тези три продукта, които всички ползват, съсипват здравето

Всеки се стреми да създаде максимален уют и комфорт в дома си. Но познатите и дори полезни неща в къщата могат да навредят на здравето. 

 

Може и да се изненадате, но в домовете на всеки един от нас има три неща, които са опасни за здравето ни! Да, точно така – във всеки дом ги има!

Използваме ги (почти) ежедневно без дори да знаем колко вредни са те за нас и какви ужасии може да ни застигнат заради тях.

Ето кои са трите неща у дома, които съсипват здравето ни:

Пластмасови дъски за рязане
Пластмасовите дъски бързо стават неизползваеми, повърхността им се покрива с драскотини, в които се развиват бактерии. С течение на времето те започват да излъчват неприятна миризма и да променят цвета си. 

По-късно микропластмасата и патогенните бактерии навлизат в човешкото тяло. Ето защо за готвене е по-добре да използвате дървени дъски и след измиване ги избършете с малко масло. Така те ще издържат по-дълго.

Омекотители за дрехи
Омекотителите за тъкани не се измиват напълно и остават върху дрехите под формата на незабележим слой химикали. Те могат да причинят алергии, кожни раздразнения, сънливост, проблеми с дишането, главоболие и дори световъртеж.

Заменете ги с етерично масло от лимон или портокал. Просто добавете няколко капки към праха/течността за пране.

Ароматизирана тоалетна хартия
Тоалетната хартия като цяло не се счита за най-полезния хигиенен артикул. Най-добре е след като сте посетили тоалетната да си вземете лек душ, а ако наоколо има биде – използвайте го. 

Трябва да знаете, че тоалетната хартия, която е с аромат на лимон, роза, праскова и т.н., съдържа фталати, формалдехид, аромати, хлор и багрила. При контакт с кожата тези химикали могат да предизвикат дразнене и сърбеж. 

Най-добрият избор е неароматизирана, нерециклирана тоалетна хартия, обикновено етикетирана със символа TCF. Това означава, че хартията не съдържа хлор, уточняват от  jenata.blitz.bg.

ключови думи:
вредни продукти

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април