Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната.
Тази подправка е много полезна и дори подобрява работата на мозъка.
Защо трябва да добавите къри към вашата храна
Както обясни Янг, кърито не е само една подправка, а смесица.
Съставът може да варира, но основната съставка винаги е куркума, която придава златния цвят на подправката.
Активното вещество на куркумата – куркумин – има мощно противовъзпалително и антиоксидантно действие, намалява възпалението.
Куркуминът също така намалява риска от развитие на невродегенеративни заболявания, подобрява паметта и мозъчната функция като цяло.
В допълнение, кърито понижава нивата на холестерола, намалява болката при артрит и предотвратява чревни инфекции.
В същото време е необходимо да запомните противопоказанията и да спазвате умереност.
Хората с гастрит, язви и патологии на жлъчния мехур трябва да използват тази подправка с повишено внимание.
Ако приемате антикоагуланти, трябва да се съобразите с индивидуалната си реакция.
Добави коментар