Тази подправка подобрява работата на мозъка

Тази подправка подобрява работата на мозъка

Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната.

Тази подправка е много полезна и дори подобрява работата на мозъка.

Защо трябва да добавите къри към вашата храна
Както обясни Янг, кърито не е само една подправка, а смесица.

Съставът може да варира, но основната съставка винаги е куркума, която придава златния цвят на подправката.

Активното вещество на куркумата – куркумин – има мощно противовъзпалително и антиоксидантно действие, намалява възпалението.

Куркуминът също така намалява риска от развитие на невродегенеративни заболявания, подобрява паметта и мозъчната функция като цяло.

В допълнение, кърито понижава нивата на холестерола, намалява болката при артрит и предотвратява чревни инфекции.

В същото време е необходимо да запомните противопоказанията и да спазвате умереност.

Хората с гастрит, язви и патологии на жлъчния мехур трябва да използват тази подправка с повишено внимание.

Ако приемате антикоагуланти, трябва да се съобразите с индивидуалната си реакция.

ключови думи:
къри

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари