Спорт при депресия

Според последни проучвания видът на тренировката може да окаже важна роля при третиране на психични заболявания
Спорт при депресия

Вече сме говорили за връзката между физическото и психическо състояние. Учените единодушно настояват да се грижим за тялото, за да имаме здрав ум, и обратно. 

Проучванията са установили, че тези три вида спорт могат значително да подобрят състоянията на депресия и безпокойство.

·      Тичане

Тичането е безспорно едно от най-добите упражнения не само за телата ни, но и за ума ни. Според учените тичането има ефекта на медитация, която успокоява мозъка. В проучване от 2006 е констатирано, че джогинг тренировката може да има същия ефект като антидепресантите като стимулира обновяването на клетките в организма. Също така движението е отлично средство за изкарване на насъбраната агресия – една от основните предпоставки за изпадане в депресивни състояния.   

·      Разходки или катерене в планината

Ако не искате или по ред здравословни причини не можете да прекалявате с натоварването, то разходка в планината е отлична алтернатива за глътна чист въздух и средно-интензивно упражнение. Само прекарването на време сред природата може да подобри значително менталното ни състояние.

1678423Pinterest

·      Йога

Йога модата се базира на реални проучвания от 2007, според които практикуването на това древно учение, може да подобри значително биохимичния баланс на тялото. Експертите са открили връзка между дълбокото дишане (което е неизменна част от практиката) и успокояването на ума. Практиките по Кундалини йога са особено ползотворни при ниска вибрация и лошо настроение.   

1678424Pinterest

ключови думи:
депресия спорт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март