Приятелството между колеги е здравословно

Смятат учени от университета в Тел Авив
Приятелството между колеги е здравословно

Според проучване на университета в Тел Авив топлите отношения на работното място могат значително да увеличат продължителността на живота. Оказва се, че служителите, които имат по-близки контакти един с друг, живеят по-дълго.

Очаквано или не, приятелството с работодателя нямало същия здравословен ефект :) Обяснението: човекът над вас е този, който ръководи работния процес и има пълната свобода да ви критикува с основание или без. Кофти, но факт.

Колегите са друго измерение, по-приятното. С тях би трябвало да сте по-склонни да комуникирате и да споделяте. В крайна сметка те са тези, с които прекарвате по-голямата част от деня.

С новия проект учените от Тел Авив за пореден път наблягат върху огромната роля на социалната среда върху човешкото здраве. В този смисъл разбирателството с началниците също влияе върху продуктивността и творческия процес. Така че: не пренебрегвайте и него, по възможност.

Тук е мястото да дефинираме и понятието "приятелски отношения". Никой не ви задължава да ставате кръвни братя и сестри с колегите си. Уверяваме ви, че личните ви истории слабо интересуват обкръжението ви.

Бъдете умерени в сприятеляването и в споделянето на работното място, за да не се получи обратния ефект. Обременяването на психиката с проблемите на другите е опасно за вашето здраве.

Иначе в обяда с колеги няма нищо нередно. Така нар. тийм билдинг също е добра новина за служителите на всяка компания. Не го пропускайте, ако ви се случи да ви организират такъв. 100 % сигурни сме (без предварително проучване), че ще се отрази добре както на тялото, така и на душата ви :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май