Примата Райна Кабаиванска бори старостта със зрънце ориз

Примата Райна Кабаиванска бори старостта със зрънце ориз

Световноизвестната оперна прима Райна Кабаиванска на 15 декември навърши 88 години. Въпреки възрастта си звездата продължава да е жизнена, витална, активна и да се радва на крепко здраве. Кабаиванска неведнъж е споделяла, че е изключително педантична по отношение на здравните си показатели и ги следи изкъсо, но от десетилетия наред се доверява на природната медицина, за да държи болестите далеч от себе си.

Тайната на оперната прима се крие в ориза, който е известен като "храната на дълголетниците", особено в Азия, където той присъства ежедневно в менюто на населението и е характерно хората на този континент да живеят до пределна възраст. На всеки шест месеца Кабаиванска провеждала прочистваща терапия с ориз, която влияе благотворно на черния дроб, кръвта, ставите, сърцето, а не на последно място и на външния вид. Методът за изчистване на токсините от организма се извършва по строго определена схема и отнема 40 дни. "Първия ден след ставане се гълта едно зрънце суров ориз и се изпива една чаша топла вода. На втората сутрин се изяждат 2 зрънца ориз и се изпива 1 чаша топла вода.

Продължава се така до 20-ия ден, когато трябва да бъдат изядени 20 зрънца суров ориз и да се изпие 1 чаша топла вода. Когато броят на зрънцата ориз се увеличава, най-добре e той да бъде накиснат поне 1 час във вода, за да омекне и по-лесно да бъде сдъвкан. От 21-вия ден броят на зрънцата ориз намалява с 1. Така се процедира до 40-ия ден, когато трябва да изядете само 1 зрънце ориз", обяснява Кабаиванска. Топлата вода се пие задължително до последния ден на терапията, а докато се изпълнява, можете да продължите да се храните съвсем нормално, като е препоръчително да избягвате прекалено тежките и мазни храни. Хубаво е в менюто да присъстват повече витамини, плодове и зеленчуци, но в никакъв случай не се гладува, допълва оперната звезда.

По време на терапията оризовите зрънца изчистват натрупаната шлака от стомаха, тънките и дебелото черво, която, ако не напусне тялото, води до развитието на редица фатални за хората диагнози. Оризът е богат на хранителни вещества с ключова роля за детоксикацията на тялото. Сред тях можем да споменем витамини от група В, магнезий, манган и фосфор. Специална роля в процеса има витамин B8, известен още като инозитол. Той значително повишава способността на тялото да детоксикира кръвта и черния дроб, като същевременно балансира нивата на кръвната захар, намалява холестерола и понижава кръвното налягане. Оризът има високо съдържание на фибри, което го прави отличен помощник в пречистването на стомашно-чревния тракт от непреработени храни и токсични метаболитни отпадъци. Консумирани на празен стомах, фибрите в ориза стимулират перисталтиката и активират отделителната система, а по този начин подкрепят бързия изход на всички зловредни натрупвания от тялото. В ролята си на природен диуретик оризът стимулира бъбреците и помага да се изхвърлят както задържаната вода, така и натрупаните токсини. Когато тялото е добре прочистено, то е много по-здраво, защото са елиминирани всички вредни вещества, които предизвикват състаряване и смърт на клетките, пише "Ретро".

ключови думи:
Райна Кабаиванска

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април