Помощ! Сънчева алергия!

Помощ! Сънчева алергия!

Слънчевата алергия може да се появи при всеки. Състоянието може да бъде наследствено или да бъде предизвикано от лекарства, вече съществуващи медицински състояния и други кожни заболявания.

Слънчевите алергии са склонни да се появяват по-често при жените и започват да се развиват в тийнейджърските и двадесетте години, пише tialoto.bg. Докато хората с по-светъл тен на кожата обикновено са по-чувствителни към излагане на слънце и по-склонни да получат слънчеви алергии, но това може да засегне и тези с по-тъмен тен.

 

 

Един от най-добрите, и най-очевидните начини за предотвратяване на слънчева алергия, е да предпазите кожата от слънцето, когато сте навън. Това може да включва стоене на сянка възможно най-дълго време, носене на дрехи с ултравиолетов защитен фактор и нанасяне на широкоспектърен слънцезащитен крем с най-малко 30 фактор всеки ден.

Избягвайте открити пространства през пиковите часове на слънчева светлина, които са от 10 до 16. Това са моментите, когато вредните UV лъчи са най-силни. Когато става въпрос за лечение на алергия, която вече се е появила, се различава в зависимост от тежестта на състоянието. Ако реакцията ви е лека, може просто да избягвате слънцето за няколко дни и кожата ви би трябвало да се успокои.

 

За по-тежки реакции, кремовете с кортикостероиди са полезни и може да помогне за успокояване на възпалението, зачервяването и сърбежа. Ако има треска, вземете антихистамин, който ще ви помогне.

ключови думи:
слънчева алергия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември