Отново на война с алергията

Този път ще я преборим с етерични масла
Отново на война с алергията

О, да! Сезонът на алергиите е открит. Какво ни остава? Да отговорим на предизвикателството на алергените (уви, тичинковият цветен прашец е само един от тях). Ето как: с коктейл от етерични масла. Защото същите имат силата да облекчават симптомите на неприятното състояние. 

Маслото от евкалипт, например, улеснява дейността на дихателната система и може да се похвали със силни противовъзпалителни свойства. Подобни качества обаче има и това от розмарин, но в по-мек вариант, което го прави по-подходящо за употреба от деца.

Карамфиловото масло също се справя добре с различни възпаления и има категоричен антибактериален профил. Ментата пък е страхотен лек срещу запушен нос. Освен това, тя притежава хубавото качество да облекчава главоболието, което нерядко съпътства хремата, причинена от алергията.

Лавандулата (ах, тази лилава красавица!) има доказано успокояващо, противовъзпалително и антибактериално действие. Затова тя е незаменим помощник и в това предизвикателство.

Етеричното масло от лимон също е вълшебно – за него се твърди, че подобрява съпротивителните сили на организма и улеснява дишането.

inm.com

Как: Всички масла могат да се използват лесно, като 2-3 капки от тях (едно по избор) се капнат в аромалампа и след това миризмата им се вдиша дълбоко. Другият вариант е те да се сипят върху гъбата за баня и тялото да се натрие хубавичко под душа. Добре е обаче в банята да има повече пара за по-голям ефект. 

Е, това е – алергията просто няма шанс!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април