От нова година по-добър живот

През 2011 г. заложете на спорта, хубавата храна и пълноценната почивка
От нова година по-добър живот

Тази сутрин почти всички радио водещи не пропуснаха да отбележат, че "... е предпоследният ден от 2010 г."

Вероятно искат да ни напомнят, че е време за традиционната ежегодна равносметка. Съгласни сме, понякога последната има доста облекчаващ ефект.

Тъй като обичаме да гледаме напред обаче, ще ви предложим няколко неща, които е добре да направите дори още в самото начало на новата година.

Така окончателният ви годишен списък накрая ще има съдбата да бъде винаги преобладаващо положителен.

Спортувайте!

След като в цяла поредица от три части се опитахме да изброим най-важните ползи от редовната физическа дейност, едва ли има какво още да добавим.

Клиширано или не, спортът ви прави ако не по-добри, то поне по-здрави. Отваря не един, а хиляда и един пътища към щастието, като подобрява мускулната активност, продуктивността, сексуалния живот и храносмилането.

Остава само да намерите онази фитнес програма, която отговаря в най-голяма степен на темперамента и възрастта ви. А доброто правило гласи: който търси, намира.

Пороци, но в малки количества

Ако съществуваха перфектни хора на тази земя, те щяха да бъдат скучни и почти незабележими, бъдете сигурни.

За това не се лишавайте от малките изкушения в живота си. Наскоро учени доказаха, например, че черният шоколад е полезен при умерена консумация. Същото важи за кафето, както и за редица други неща, които по принцип се смятат за нездравословни.

Почивката – необходимост от първа ръка

Звучи ви невъзможно да се наспивате през нощта, но проблем е, когато има решение. Разберете бързо кой е основният враг на съня ви (хъркащ приятел, прекалено шумна среда, безсъние) и го обезоръжете.

Добрият сън означава по-добра мозъчна дейност, повече енергия и младост за вас.

Храна за шампиони

През новата година се застраховайте от нездравословно хранене, като подберете менюто си, така че в него да има основно плодове, зеленчуци и нисковъглехидратни храни.

В чантата винаги дръжте на разположение пакетче ядки, по ваш избор.

Остава ви само да се радвате на красивата си кожа, здрави зъби и блестяща коса. Нещо повече: рядко ще ви чуят да се оплаквате от нарушено храносмилане и болка в корема.

"Не" на депресията и стреса!

Нека го кажем още веднъж – животът е твърде кратък, за го прахосвате в тягостно самосъжаление и страхове. Борете се със стреса на всички равнища, не му позволявайте да превзема деня ви.

Създайте собствена ефективна програма за неутрализиране на лошите му ефекти и удължете живота си.

А сега ви желаем весело посрещане на 2011 г. и повече пълноценни моменти!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април