Не купувайте тези вещи втора употреба, ето защо

Не купувайте тези вещи втора употреба, ето защо

Много стоки могат да бъдат закупени по-евтино, отколкото в магазин, но понякога е по-добре да не спестявате.

В специални рекламни платформи можете да закупите всеки продукт на много по-ниска цена. Техника, парфюм, козметика - всичко това може да се намери в онлайн услугите, но не всички неща си струва да се купуват след други собственици. Такива покупки могат да бъдат опасни.

Неща, които не трябва да купувате втора употреба

  • Тапицирани мебели

За разлика от дървената маса и плетения люлеещ се стол, меката мебел е почти невъзможно да се почисти истински без помощта на професионалисти. Матрак или диван, закупен втора употреба, може да пази в дълбините си някои не толкова приятни тайни: мебелни акари, бактерии и дори дървеници. Невъзможно е да разберете за това чрез визуална проверка. Ето защо трябва да вземете меки предмети с пълнеж от приятели, ако сте уверени в чистотата на техния апартамент. Но дори и след това си струва да се обадите на сервиз за почистване и да изпарите дивана.

  • Бебешко столче за кола

Невъзможно е да се провери дали има дори най-малки дефекти в стола. Но този нюанс може да излезе скъпо. Купете всички предпазни устройства от професионалисти и поискайте гаранции и сертификати за съответствие.

  • Кухненски уреди

Кухненски робот, закупен на много добра цена, може да спре да работи само след няколко месеца. Няма да има кой да предявява претенции. Освен това кухненските устройства се мият много трудно, така че в частите могат да останат бактерии и инфекции.

  • Козметика

Не знаете дали предишният собственик има инфекции и болести, предавани през кожата. От маркова палитра лесно можете да получите конюнктивит, а от червило - херпес. Освен това, след отваряне на опаковката е невъзможно да сте сигурни, че продуктът за красота не е фалшив.

  • Облекло за дъжд

Дори вашето яке за дъжд или гумени ботуши да изглеждат като нови, има голяма вероятност да не издържат на теста на влажното време. При артикули с ниско качество шевовете бързо се повреждат, но няма да можете да видите това с просто око.

  • Играчки за кучета

Най-вероятно предишният космат собственик е дъвкал гумена топка или е дърпал въже, но не можете да сте сигурни, че кучето е ваксинирано по график. Някои инфекции и вируси могат да останат на повърхността много дълго време, те не изчезват след използване на сапун. Тези аксесоари не са толкова скъпи, така че е по-добре да ги купувате в специални магазини, съветват от e-zdravey.com.

ключови думи:
вещи втора употреба

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май