Наръчник по оцеляване за фест-маниаци

Които обичат лудите партита и музиката на открито
Наръчник по оцеляване за фест-маниаци

Ей! Знаем кои сте. Познавате се отдалече по презаредените батерии. Подозираме даже, че вече с нетърпение отброявате дните до предстоящите музикални фестивали, които доста успешно ще запълнят графика ви до края на годината. Супер, нали?

Но преди да потънете в страната на звуците и усещанията, нека ви обърнем внимание на няколко неща, които, убедени сме, ще пренебрегнете, без да искате.

Жегата и...

Има добра причина повечето музикални събития да се случват през лятото. Просто сезонът предоставя перфектни условия за як и незабравим купон.

Неприятното на горещите емоции е, че действат доста изтощаващо на организма. И, за да бъдем по-конкретни – могат буквално да го скапят. (Собственото ни тяло още помни миналогодишния Spirit of Burgas :)

Така че никога не подценявайте жегата. За да се предпазите от сериозна дехидратация, пийте често вода. В същото време, по-добре не прекалявайте със спиртните напитки. Танците и музиката ще се погрижат за доброто ви настроение, нямате нужда от алкохолен стимул ;)

Основното правило е винаги да слушате тялото си. Ако то ви каже, че му е зле и че "не може повече", ще е най-добре да охладите страстите.

Слънцето

Иначе подскачането под слънчевите лъчи в продължение на часове (да, има значение кой се изявява на сцената) си е истинско предизвикателство. Нищо, че по някое време ще стане нощ...

Въоръжете се с подходящ слънцезащитен крем, с висок SPF фактор. Между другото, кремовете с алое вера овлажняват добре кожата и допълнително я предпазват от зачервяване. Бонус: смята се, че въпросните продукти имат силата да предотвратят обилното потене, логично следствие от фестивалното вълнение.

И накрая: не забравяйте да предпазите и очите си. Защото те също могат да пострадат от слънчева атака. Не, ретината ви няма да почервенее, но има опасност да изсъхне. Сещате се за онова болезнено усещане в очните ябълки, когато все едно имате песъчинка в окото, нали? Това е! 

Купете си хубави слънчеви очила с добро покритие срещу вредните UV лъчи. По-скъпи са, но освен само модна глезотия, вършат доста полезна работа.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май