На помощ на съня

Кои здравословни проблеми могат да затруднят заспиването?
На помощ на съня

Сигурни сме, че сте имали поне една безсънна нощ през живота си и че сте преминавали дори веднъж през ужасното мъчение на широко отворените очи. Но ако проблемите със съня са често срещано явление, възпрепятстващо нормалната ви почивка, добре е да потърсите незабавна лекарска помощ.

Да видим три от възможните виновници за състоянието ви.

Синдромът на неспокойните крака

Странно или не, това неврологично разстройство се среща при много хора, но голяма част от тях го отдават на стрес и притеснение, като тенденциозно пренебрегват значението му.

Синдромът се характеризира с особено усещане в долните крайници, което причинява ненормално желание за движението им дори по време на сън. Този постоянен дискомфорт обаче може да ви попречи да заспите или да ви събуди внезапно през нощта.

Що се отнася до лечението му, повечето здравни специалисти предписват на пациентите с тази диагноза определени физически упражнения, техники за релаксация и в най-общия случай – лекарства или антидепресанти.

Сънна апнея

Тя покосява най-вече възрастните хора, като мъжете са по-податливи на въпросното състояние. Характеризира се с неравномерно дишане и даже секване на дъха по време на сън. Ако не се лекува, сънната апнея може да доведе до сериозен риск от сърдечно съдови заболявания.

Други симптоми, съпътстващи заболяването, са сутрешното главоболие, както и обилното нощно потене. За щастие, коварното състояние предполага широк обхват на лечение – от подходящ хранителен режим до поставяне на специфична маска пред устата, която улеснява процеса на дишане.

Безсъние

Огромен е броят на хората, които страдат от синдрома на широко отворените очи. За хронично безсъние може да се говори, когато последното ви тормози непрекъснато и повече от месец. Жалко или не, някои хора цял живот не успяват се справят с него.

Разбира се, съществуват много методи, които могат да ви помогнат да облекчите значително състоянието си.

Ето тук, например, ви предлагаме да се запознаете с няколко изпитани вълшебства против безсъние.

Искрено се надяваме да ви помогнат!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май