Мед с канела спира кашлицата

Мед с канела спира кашлицата

Зимният сезон поставя на изпитание имунната ни система, която е атакувана от вируси. В борбата с тях могат да ни помогнат канелата и джинджифилът, които са любима комбинация за Коледа. Ароматните подправки са истинска съкровищница на полезни вещества, които радват сетивата ни по време на празниците.

Канелата с мед например успешно спира и облекчава упоритата кашлица. Ароматната подправка се използва за лечението на простуда. Освен това може да помогне за регулиране на кръвната захар, намалява холестерола, подобрява когнитивните функции и подобрява храносмилането.

Канелата има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Смята се, че тя има много лечебни и успокояващи свойства и често се използва в китайската медицина. Отличителната миризма и аромат на канела идва от етеричните масла, съдържащи се в кората, наречени цинамалдехид. Именно те имат антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.
Ароматната подправка е истинска съкровищница на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазването на организма от болести и се съдържат в плодове, зеленчуци, билки и подправки. Установено е, че антиоксидантите в канелата имат противовъзпалително действие.

В чая с джинджифил може да се крие тайната на дълголетието, смятат международни експерти и учени, цитирани от вестник "Дейли експрес".

Специалистите са на мнение, че именно тази отвара има мощни свойства, помагащи за понижаване на холестерола, намаляване на риска от рак и облекчаване на болката в ставите - ползи, които на свой ред се свързват с дълголетие. Противораковите свойства на джинджифила се дължат на веществото джинджерол, което се съдържа в корените на растението. Според експертите джинджифилът е двойно по-полезен в съчетание със зелен чай.

ключови думи:
кашлица мед с канела

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април