Как да преборим безсънието?

Как да преборим безсънието?

Още по темата

Често ви се е случвало да не можете да се наспивате добре и на другия ден да се чувствате отпаднали и в лоша форма. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да се наспивате добре и да се чувствате пълноценни на следващия ден.

Направете съня приоритет. Стресът и всички проблеми влияят много на вашия сън. Трябва преди лягане да се отпуснете напълно и да не мислите за нищо, за да може вашия мозък да се отпусне и вие да заспите. Липсата на сън може да причини високо кръвно налягане, депресия и увеличаване на теглото.

Не пийте кафе след обяд. Кофеинът в кафето ви действа за 5-6 часа, което значи, че най-добре е да не пиете кафе след обяд, защото то няма да ви остави да заспите вечерта и резултатът от това ще е нарушаване на съня и нужда от повече кафе на следващия ден.

Не се натоварвайте вечер. Повечето учени казват, че тренировката или физическата дейност вечерта пречат на съня. Това е така, защото тези дейности увеличават кръвното ви налягане и адреналина, които не ви оставят да се наспите. Може привидно да се чувствате много уморени, но няма да успеете да заспите.

Намалете пиенето на алкохол. Той ще ви попречи да се наспите пълноценно. Може да си мислите че 2 чаши ракия преди лягане ще ви приспят, но вие няма да сте така отпочинали на следващия ден.

Проветрете преди лягане. Ако няколко часа не сте проветрявали помещението, в което спите, е добре да го направите. Преди лягане свежия въздух ще ви помогне да заспите по лесно и на другия ден да сте по-пълноценни.

Направете го! Сексът е може би най-доброто средство за преспиване. Ако не можете да заспите това е по-добрия вариант, от колкото приспивателните.

Не оставяйте мобилния си телефон близо. Сигналите, които изпраща и получава вашия мобилен телефон смущават мозъчната ви дейност. По този начин на другия ден може да имате главоболие или липса на концентрация. За това оставете телефона на далеч, когато си лягате.

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
безсъние

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май