Как да намалите стреса

Как да намалите стреса

Най-важното

Стресът е един от основните проблеми на съвременния свят. Той е породен от напрегнатата работа, проблемите в семейството, застоялия начин на живот и нездравословното хранене. В следствие на стреса са повечето съвременни болести - сърдечносъдовите болести, инсулта, рака и др. Ето няколко съвета как да намалите стреса и да се поддържате здрави и в добра форма.

Не взимайте решения когато сте ядосани. Не е тайна, че хората вземат глупави решения докато са ядосани. Тези решения могат да им изиграят лоша шега и да им навредят на работа или в личния живот. Когато се ядосвате, вие увеличавате нивото на стреса си, а след като се успокоите, ако сте взели неправилно решение, което ще ви навреди, отново ще увеличите стреса си. Решението е просто, изчакайте да се успокоите за да вземете важно решение.

Спрете да се притеснявате. Ако постоянно се притеснявате дали шефа харесва работата ви, дали половинката няма да ви зареже или дали икономиката няма да се срине, вие увеличавате стреса си. Намалете тези притеснения, опитайте се да се успокоите и така ще се почувствате по-добре.

Спрете да се ядосвате на себе си. Когато направите грешка, сигурно започвате да се обвинявате. Това неминуемо увеличава стреса ви и по този начин ще започнете да имате проблеми със здравето. Решението е дори и да допуснете грешка да не се изкарвате виновни, а да се опитате да я поправите без излишен стрес и без ядове.

Дишайте дълбоко. Когато усетите, че сте ядосани или започнете да се притеснявате и по този начин увеличавате стреса си, пробвайте да дишате дълбоко, като по този начин ще успеете да се успокоите и да намалите стреса в тялото ви. Дълбокото дишане ви помага да се отпуснете и да забравите всички проблеми.

Изразявайте чувствата си. Ако криете чувствата в себе си също можете да увеличите стреса и да навредите на здравето си. Изразявайте чувствата си, не ги крийте в себе си. Дори и това да навреди на отношенията ви с някой приятел, по-добре е да казвате каквото мислите.

Усмихвайте се повече. Доказано е, че смехът намалява стреса. Това означава, че усмихването е едно от най-добрите лекарства срещу този проблем на съвременния свят. Не забравяйте да излизате с приятели и да се забавлявате или да правите каквото и да е било за да се забавлявате. По този начин ще се насладите на живота с пълни сили.

Приемете, че има неща, които не можете да промените. Ако ви се случи някоя трагедия в личен или семеен план и това не зависи от вас, трябва да го приемете. Защото и да се ядосвате и обвинявате, това няма как да се промени. Забравете бързо какво се е случило и продължите на пред. В противен случай рискувате да изпаднете в депресия.

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май