Изхвърлете кантара си още днес!

Няма да съжалявате
Изхвърлете кантара си още днес!

Ето, че пак попаднахме в онова време на годината, когато всички започват да говорят за кантара и за килограмите, които биха искали да видят изписани на него. Някои си остават само с приказките, а други просто се мерят упорито ден след ден в очакването на някакво чудо на чудесата. Ние пък казваме: Изхвърлете кантара си! Още днес. Защото...

Теглото ви варира непрекъснато. В рамките на един-единствен ден тялото ви може да натежи или да олекне с килограми. Задържали сте вода? Пълнеете! Отивате до тоалетна? Отслабвате! Ядете обяд? Пълнеете! Повръщате? Не, не ни отговаряйте. Ясно ви е, че нито един от тези процеси не представлява натрупване или загуба на подкожни мазнини. А това е, което ви интересува в крайна сметка, нали така?

Кантарът не може да познае здрави ли сте. Ако единственото, което искате, е да бъдете слаби, добре тогава! Яжте по 3 ябълки дневно и тичайте по 5 километра след всяка една от тях, за да не ви се "лепнат". Обещаваме ви, че стрелката ще лети стремглаво надолу, но ще бъде следвана неотлъчно и здравето ви. А след това е много вероятно да възвърнете и дори да задминете изходното си тегло.

Кантарът отвлича вниманието ви от най-важното. Мислете за това като за продължение на предишното. Следейки само и единствено теглото си, пропускате да обърнете внимание на някои много по-съществени резултати. Може би спите по-добре, по-често ви се прависекс, кожата ви изглежда по-прекрасна от всякога, погледът ви е бистър, възстановявате се по-лесно от тренировки, ходите по-редовно до тоалетната. Докато не отместите поглед от кантара, трудно бихте могли да забележите тези далеч по-важни неща.

Кантарът контролира самочувствието ви. В миналото хората, които не са били нищо друго, освен едно число, са се наричали концлагеристи. Сега се наричат затворници. Защо позволявате на някаква цифра, била тя и теглото ви, да определя дали денят ви е преминал успешно или не? Вие сте много повече от това. Дори, когато говорим за здраве и външен вид, не е важно само колко тежите, важно е и как точно го правите.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април