Избягвайте тези 7 навика сутрин

Избягвайте тези 7 навика сутрин

Ако искате да имате по-продуктивна сутрин, ще трябва да избягвате нездравословните навици, които често хората правят. Подготовката за успешен ден винаги започва с добра сутрин. Но има някои важни неща, които могат да ви повлияят негативно през останалата част от деня, ако не внимавате.
 
Ето кои са седемте основни неща, които никога не трябва да правите сутрин, ако искате да имате по-успешен и продуктивен ден.
 
1. Не отделяте достатъчно време за почивка
Когато се събудите сутрин не е добра идея веднага да започнете да бързате. Дайте си повече време, за да направите всичко необходимо за подготовката ви за успешен ден.
 
Когато се чувствате стресирани и имате рутина, която ви кара да бързате вкъщи, може да почувствате, че имате много малко време за себе си.

2. Пиене на кафе първото нещо сутрин
Едно от първите неща, които трябва да направите, след като се събудите от нощния сън, е да изпиете чаша вода. Често можем да бъдем доста дехидратирани сутрин.
 
Тъй като усещането за хидратация може да ви даде усещане за енергия, пиенето на вода сутрин може да бъде по-енергизиращо от първата чаша кафе. Много хора започват деня си именно с голяма чаша кафе и това всъщност действа  дехидратиращо.
 
3. Ровене в социалните медии
Ровенето из социалните медии сутрин може да ви накара да останете в по-дълго в леглото, а това често взима от времето ви за подготовка.
 
Това определено не е продуктивно начало на сутринта, което да ви помогне да се заредите с енергия. Оставянето на малко допълнително време за себе си, да си направите питателна закуска или да отидете на бърз джогинг, може да бъде по-добър вариант.

4. Дрямка
Ако сте от типа хора, които редовно си удължават сутрешната дрямка с по 5-10 минути, може да откриете, че се чувствате много по-уморени през деня.
 
Уверете се, че отделяте достатъчно време на съня си и ако ви е трудно да спите добре, коригирайте средата си, за да спите по-добре. Дрямката сутрин няма да ви осигури същото успокояващо изживяване, което ще получите от пълен нощен сън.
 
Прекарването на времето ви в леглото само ще ви накара да се почувствате много по-уморени през останалата част от деня.
 
5. Не оправяте леглото си
Не се въздържайте от оправяне на леглото си сутрин. Вашето обкръжение оказва значително влияние върху вас. Ако всичко наоколо е разхвърляно и неорганизирано, тогава умът ви също ще бъде разпилян.
 
Допълнително предимство да оправяте леглото си сутрин е, че когато се върнете след изморителен ден, ще имате напълно готово за почивка място.

6. Закусвате със захар
Изборът да ядете закуска, в която се съдържа захар може да ви накара да се чувствате неактивни и гладни през деня.
 
7. Пропускане на физическа активност
Изборът да тренирате сутрин често може да бъде от полза за повишаване на енергийните ви нива през целия ден.
 
Един бърз сутрешен джогинг или упражнения ще ви тонизира, а също така ще подобрите съня си.
 
Това са само някои от най-добрите начини за сутрешната ви рутина. Като се отървете от някои лоши навици, ще се чувствате значително по-добре, пише GlasNews.bg.

ключови думи:
лоши навици сутрин

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май