Играйте, за да сте щастливи

Събудете детето в себе си!
Играйте, за да сте щастливи

Децата са най-добрия пример за нас възрастните, без дори да го съзнават! Дали вали дъжд, сняг или има силен вятър за тях няма значение, ако могат да играят на воля – те го правят и именно тези занимания им носят усещане за безгрижност и щастие.

Може би трябва да попием опит от тях, за да внесем повече щастие в ежедневието си. Предлагаме ви четири метода, които могат да ви превърнат в най-щастливия човек на света, а и в същото време ще допринесете за подобряване на близостта ви с децата в семейството.

1597343Thinkstock/Guliver

1. Подреждайте пъзел

Според някои проучвания подреждането на пъзел е изключително полезна игра за мозъка. Тя ще ви осигури отмора като в същото време ще се концентрирате върху друг тип дейност. Опитайте да практикувате и друг тип дейност, която би имала същия ефект като подреждането на пъзел. Например рисувайте, нижете мъниста, шийте, плетете или дори бродирайте.
Имайте предвид, че оправданието за това, че не разполагате с време е несериозно. Отделянето дори само на 1 час за подобен вид занимание ще ви донесе отмора, наслада и най-вече щастие.

2. Създавайте поводи за празници

Децата имат способността да празнуват като танцуват, подскачат, пеят и се смеят. Поучете се от тях, защото този им навик ви ще е от полза да се наслаждавате на живота тук и сега, а не да отлагате щастието за утре, вдругиден или след месец.

3. Скачайте за отлична форма

Спомням си детството, в което скачахме на ластик и въже. Непрекъснато и буквално навсякъде. Наскоро дори имах възможност да покажа как сме го правили на дъщерята на мои приятели. Не можете да си представите колко радост и щастие ми донесоха тези 20 минути подскачане на ластик.

4. Сдобийте се с куче

Домашните любимци са чудесен начин да се заредите с положителни емоции, защото ще имате безусловен другар в живота, който ще ви обича така, както никой друг.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април