За домашните любимци и здравето: Птиците

"Жива" анти-стрес терапия
За домашните любимци и здравето: Птиците

Птиците са известни от векове с безспорните си лечебни свойства, така че няма да се впускаме в агресивна рекламна кампания по техен адрес. Задължително ще отбележим обаче, че, подобно на рибите, тези пернати създания също лекуват стреса.

Освен това присъствието им в дома оказва като цяло доста тонизиращ ефект върху човешкия организъм. Очевидно е, че разполагат с всички лечебни "екстри" на кучетата и котките, за които вече ви съобщихме (тук).

Желани компаньони

Някои видове папагали, например: африканския сив и вълнистите, имат доброто желание да ви бъдат вярна компания в живота и да "разговарят" с вас по много различни теми. Просто трябва да сте постоянни и упорити в обучението им.

Въпросният африкански разбойник притежава капацитет от 2000 думи. Можете ли да си представите колко много думи са това? Е, гледайте да не стане прекалено приказлив, защото трудно ще успеете после да му затворите .... човката.

Идеалният вариант е да разполагате с хубав, голям балкон, на който през лятото да изкарвате пернатия си домашния любимец. Препоръчваме ви да не го държите в клетка, а в специално изработена за него къщичка, с хранилка. Още нещо: научно доказано е, че родителите, които позволяват на малчуганите си да се грижат за птици, значително увеличават сплотеността в семейството.

Ако в крайна сметка нямате никаква възможност да се грижите за домашен любимец, пробвайте следния анти-стрес метод: сложете тапет на животински свят на десктопа си. Или погледайте научнопопулярен филм. Учени смятат, че гледката на птици, примати и риби след хипер стресова ситуация, значително може да намали кръвното ви налягане и да успокои сърдечния ви ритъм.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май