Ето какво се случва с тялото, ако спрем млечните продукти

Ето какво се случва с тялото, ако спрем млечните продукти

Все повече хора решават да спрат млечните продукти – напълно или поне за определен период от време. В тази статия няма да ви убеждаваме да спрете да консумирате мляко. По-скоро ще наблегнем на това как безмлечната диета се отразява на повечето хора.

Млечните продукти са безспорен източник на лесно усвоим калций, но освен това те често са набеждавани за неприятни симптоми като подуването на стомаха, необичайните спазми, газовете, проблемите с кожата и наднорменото тегло.

Какво всъщност ще се случи с тялото ви ако спрете млечните продукти?

Ще ви липсват важни микроелементи

Преди да решите да преминете от пълномаслено мляко към бадемова напитка с 1% масленост е добре да знаете, че млечните продукти ни осигуряват микроелементи, които алтернативните млека често не съдържат в достатъчно количество. Ако спрете да консумирате млечни продукти изведнъж в тялото ви ще настъпи недостиг на витамин D и калций, но също така и на протеини. Важно е да помислите как да си набавяте тези важни микроелементи по друг алтернативен начин.

Ще кажете "чао" на подутия корем

Една от причините на много хора да се откажат от млечните продукти е именно болезненото подуване на стомаха, когато имаме непоносимост към лактозата. Ако имате такава непоносимост вероятно страдате и от болка в стомаха, газове и болезнени крампи. Много хора спират да консумират млечни храни, без да имат подобна необходимост, което не винаги е оправдано решение. Ако страдате от подуване на стомаха обаче спирането им може да ви помогне да се справите с този неприятен симптом.

Може да отслабнете

Много хора, които спират да консумират млечни продукти забелязват, че теглото им се понижава. Защо това е така? На първо място млечните продукти като кашкавал, синьо сирене и сирене "Бри" са много калорични. Освен това, сирената обикновено вървят ръка за ръка с хляб, пица, сандвичи и "фаст фууд". Не млечните продукти ни карат да пълнеем, а начинът, по който ги консумираме. Когато спрем да ги консумираме обаче спираме да консумираме и голяма част от т.н. висококалорични храни или намаляваме калоричността на порциите си, което в резултат води до понижаване на теглото.

Кожата ви ще се изчисти и ще засияе

Факт е, че млечните продукти влошават възпаленията на кожата. Повечето дерматолози препоръчват спиране на консумацията им при лечение на акне и други проблеми. Това е заради хормоните, които се намират в млякото и които повишават мастната секреция на кожата. Когато спрете да консумирате млечни продукти ще забележите редуциране на пъпките, намаляване на черните точки и омазняването на кожата ви, пише Фрида.бг.

ключови думи:
млечни продукти

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април