Внимавайте с тези вещи у дома, може да са вредни или дори смъртоносни!

Внимавайте с тези вещи у дома, може да са вредни или дори смъртоносни!

Как ще реагирате, ако научите, че в дома имате вещи, които са смъртоносни! Да, точно така – смъртоносни! Те са изключително опасни, а истината е, че изглеждат съвсем безобидно. Това казват експертите.

"Тези безобидни предмети от дома могат да бъдат изключително опасни за здравето ни. Проблемът е, че понякога ги използваме всеки ден, а дори не осъзнаваме толко много вредим на себе си и на хората около нас, които обичаме", допълват експертите.

Ето кои са четирите смъртоносни предмета у дома:

Сапун

Факт е, че сапунът съдържа фталати, които са предназначени да подобрят миризмата. Учени от Съединените щати твърдят, че тези вещества могат да доведат до преждевременна смърт, тъй като причиняват развитието на сърдечни заболявания. 

Известно е също, че тези химикали могат да причинят безплодие, рак на гърдата и щитовидната жлеза, затлъстяване, преждевременно раждане, диабет при бременни жени, астма при деца и нарушения на нервната система. 

Освен това фталатите влошават качеството на спермата при мъжете. Тези вещества могат да бъдат етикетирани като DEP и DEHP на етикетите.

Дънки

Според изследване жените, които носят дънки, са по-склонни да получат инфекции на пикочните пътища. Освен това тези дрехи могат да допринесат за киселинен рефлукс, който се причинява от свиването на корема. 

Тежко проклятие сполетява всяка жена, която седи с кръстосани крака в тесни дънки СНИМКИ

Любителите на дънки са по-склонни от други да страдат от увреждане на кожния нерв на страничното бедро в областта на слабините, изпитват болка в интимните места (жени), изпитват намаляване на броя на сперматозоидите и усукване на тестисите.

Бебешки дрехи

Много детски дрехи съдържат фталати, които влияят върху развитието на мозъка на детето. Това увеличава риска от нарушения на поведението, вниманието и ученето. Особено опасни са новите дрехи за деца в предучилищна възраст.

Климатик

Когато го използва, човек става по-податлив на болести, а освен това все по-често изпитва главоболие и апатия. Това се обяснява с факта, че климатикът изсушава лигавиците в ушите, носа, гърлото. Включвайте климатика само когато в стаята е наистина задушно и горещо.

Внимание! Този материал не може да бъде приравнен с лекарско мнение или предписание. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
вредни вещи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май