Билкова смес, която чисти дробовете от никотин и катран на пушачите

Билкова смес, която чисти дробовете от никотин и катран на пушачите

За вредното въздействие на тютюнопушенето е казано почти всичко. Борбата с този порок в някои страни достига сериозни крайности.

В Австралия например скоро всички цигари, независимо от вида и марката, ще се продават в една и съща черна опаковка, на която няма да може да се прочете нищо, освен плашещата информация за това как цигарите влияят на здравето.

За да имаме по-добър живот, както и за профилактика на сериозни заболявания, е необходимо белите дробове и бронхите да се почистват от натрупаните токсини, особено от катрана.

Някои от методите за почистване на белите дробове се препоръчват за пушачи, но също така и за пасивни пушачи, както и за хора, живеещи в силно замърсени райони.

Тъй като е трудно да се откаже пушенето, билкарят Момчило Антониевич описва на своя уебсайт "Snaga bilja" кои билкови чайове ще ви помогнат.

Билките за прочистване на дихателните пътища са много ценни за пушачите и трябва да се използват редовно. Най-добри резултати се получават с бял равнец, риган, копър и мащерка.

Чаена смес за почистване на дихателните пътища

100 г живовлек (Plantago major)

100 г мащерка (Thymus serpyllum)

100 г лопен (Verbascum thapsus)

Смесете всички съставки, след което две супени лъжици от сместа залейте с половин литър вряща вода, разбъркайте, покрийте и оставете да престои 20 минути. Прецедете, разделете на две дози.

Пие се по една чаша чай, подсладен с мед, половин час след ядене.

Източник: Zdrave.to

 

 

 

 

ключови думи:
билки пушачи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май