Антиздравословен пример: Тайра Банкс

Успешният супермодел има проблеми с теглото и здравето си
Антиздравословен пример: Тайра Банкс

Тайра Банкс е един от най-популярните супермодели от 90-те години на миналия век и не се нуждае от особено представяне. За онези, които не знаят обаче, само ще вметнем, че е сред онези специални красавици, които се превръщат в Ангелите на Victoria's Secret и поставят началото на всеизвестните модни спектакли на бранда през 1997 г.

Дългокраката чаровница обаче далеч не е само едно красиво лице и изящно тяло, а е мултиталант: има продуцентска компания, пробвала се е да пее, танцува, неотдавна издаде роман, базиран на опита й в модния бранш, а освен всичко това през последните няколко години се изявява като телевизионна и риалити водеща с огромен успех.

Звучи прекрасно, нали? Но Тайра не е най-разумният в здравословно отношение човек и това не може да не се отбележи като лош пример, уви.

Високата 178 см звезда винаги е била модел с перфектно тяло и твърди, че дължи това на изключителните си гени. През 2006-7 година обаче американските таблоиди публикуваха снимка, на която бившата корица на Sports Illustrated беше трудно разпознаваема.

justjared

Както сподели впоследствие Банкс, след приключването на кариерата й като модел, теглото й започнало да варира между 65 и 75 килограма. Дотук, нищо обезпокояващо, тъй като тези цифри са съвсем нормални за впечатляващата й височина.

И въпреки че в собственото си шоу призова клюкарските издания да "целунат дебелия й задник", през 2009-та Тайра отслабна с 15 килограма в рамките само на 6 месеца.

justjared

Тогава популярната водеща заяви, че допълнителното тегло много й пречело и криело риск за здравето й. Тя не можела да спи добре, чувствала се постоянно уморена и не била работоспособна, затова започнала да се храни здравословно и отслабнала.

През лятото на 2010-а Банкс беше по-кльощава, отколкото като модел на бельо, а точно година по-късно отново беше около 10-12 кг нагоре...

justjared

justjared

Е, това лято схемата се повтори и красавицата пак е в "моделска" форма, която демонстрира преди броени дни. Тя продължава да настоява, че не спазва диети и не вярва в ограничаващите режими. Просто живее здравословно – храни се внимателно и качествено и тренира редовно.

justjared

Нашият коментар: гените са важни, но не са всичко и Тайра е абсолютният пример за това. 38-годишната американка очевидно е пропуснала момента, в който е трябвало да промени отношението си към своето здраве в унисон с напредването на възрастта. Резултатът е красноречив: серия от колебания в теглото и загуба на контрол върху начина й на живот.

Както се оказа, възстановяването на баланса не е никак лесно, даже напротив. Е, искрено се надяваме, че Банкс си е научила урока и вече не злоупотребява с тялото си, но само времето ще покаже дали е така...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 14.09.2012 | 13:36
    И все пак във всеки един от периодите си е зашеметяваща !
  • 2
    от Не е посочен | 27.08.2012 | 15:45
    Отговор на коментар #1 от : Точно това си мислех, докато четях материала. :)
  • 1
    от Не е посочен | 27.08.2012 | 15:32
    Тцтцтц, намерил се кой да коментира килограмите на Тайра!!!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май