Алкохолът vs. младостта

Мобилно приложение ви показва колко много ще се състарите, ако прекалявате с приема на спиртни напитки
Алкохолът vs. младостта

Дълбоки бръчки, кръгове под очите, зачервени очи, напълняване...

До такива (и до много други) последици води тенденциозното прекаляване със спиртни напитки. Като оставим настрана сериозните проблеми за здравето, резултатът от алкохолизирането е бързо и необратимо... състаряване.

Точно върху последния ефект обръща внимание интересно мобилно приложение, наречено Drinking Mirror. Същото е разработено по поръчка на шотландското правителство, като част от кампания, наречена "Drop a glass size" или в свободен превод от английски език – "Използвай по-малкия размер чаша". Всъщност, като провокира суетата на дамите, кампанията цели да ги накара да пийват разумно и винаги с едно наум.

Що се отнася до приложението, то позволява на всяка мадама да види как ще изглежда, ако реши да злоупотребява с чашката. За целта, мацката просто трябва да качи своя снимка (на лицето си, в близък план), която програмата да обработи набързо. Естествено, резултатите никога не са много приятни за гледане.

768010inmДо настоящия момент приложението е съвместимо с Android базирани устройства, както и с iPhone. Нещо повече, Drinking Mirror си има и онлайн версия, която може да ползвате и вие, тук.

Ако питате нас обаче, бръчките са най-малкото нещо, за което трябва да се притеснява човек, когато прекалява с консумацията на алкохол. И все пак: идеята не е чак толкова лоша...

Тя със сигурност ще накара някои дами сериозно да се притеснят за външния си вид и да изхвърлят бутилката в кошчето за боклук.

Остава въпросът защо кампанията е насочена само към жените. В крайна сметка, мъжете нито са по-малко суетни, нито са предпазени от алкохолизиране :)

Е, кажете: вие имате ли нужда от подобно приложение, за да ограничите приема на спиртни напитки?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май