8 лесни начина за горене на калории и отличен тонус

8 лесни начина за горене на калории и отличен тонус

Освободете се от вредния навик да се оправдавате, че нямате достатъчно време за спорт! Предлагаме ви 8 варианта за поддържане на отлична физическа форма без това на всяка цена да е свързано с фактора време. Ако разпознавате себе си в думите цитирани по-горе, то тази статия е специално за вас. Ще откриете, че разполагате с много повече време за движение, отколкото си мислите.

1. 5 минутна гимнастика е по-добре от нищо!

Вероятно смятате, че тренировката задължително трябва да е в група по аеробика, тай-бо или във фитнес залата?! За физическо натоварване с активно горене на калории може да се смятат и 30 клякания, които да изпълнявате, както вкъщи пред телевизора, така и на работното място. Друг изпитан метод е да слезете 2 спирки по-рано от дома си, за да ходите пеш минимум 20 минути. Плюсовете са, че ще подобрите кравообръщението и снабдите мозъка си с повече кислород.

2. Не си спестявайте гоненето на градският транспорт!

Удачен начин за поддържане на стегната форма е сутрин за работа да тръгвате 3 минути по-късно, за да вземете разстоянието до автобуса, метрото или трамвая на бегом или с бърз ход. В резултат ще се почувствате по-леки и ще си зададете въпроса, "Защо не го правя по-често?”.

3. Пренебрегвайте асансьорите и ескалаторите!

Калориите, които ще изгорите с изкачването на стълби е отличен заместил на кардиото във фитнес залата и на степ аеробиката в група. Първоначално ще се задъхвате, но след няколко дена практика ще усетите прилив на енергия и желание да изкачите и някой планински връх.

4. Използвайте YouTube!

Не разполагате с време за групова тренировка, но сте вкъщи и имате свободни 10, 20 или 30 минути. Потърсете в YouTube тренировъчно видео с желаната от вас дължина, като по този начин ще си спестите и значителна сума пари.

5. Пазарувайте!

Обикалянето по магазините, както и набавянето на хранителни продукти за седмицата е част от задълженията на всяка домакиня и нейната половинка. Изберете голям хипермаркет, където разстоянията са достатъчно големи, за да си направите един шопинг тур от 60 минути.

6. Не си спестявайте играта с децата!

Имате деца и не разполагате с време за тренировка? Изберете приятно занимание да тренирате заедно с тях. Включете се в игрите им! Ако само 10 минути повтаряте всички движения, които извършва наследника ви докато играе, то със сигурност ще се почувствате изтощени.

7. Вместо на кафе с приятел, на разходка!

Заменете обичайното виждане с приятел на по бира, кафе или чаша вино с 30 минутна разходка и чак тогава изберете заведението в което ще седнете, за да продължите сладката си приказка.

8. Не бездействате докато говорите по телефона!

Желателно е да не седите на едно място докато говорите по телефона! Използвайте времето пълноценно, за да свършите някоя и друга полезна работа в дома си, която включва забърсване на прах, готвене, простиране или подреждане на гардероба.

ключови думи:
калории спорт тонус

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април