7 неща, които ви правят гладни!

7 неща, които ви правят гладни!

Случва ли ви се често - коремът да ви курка от глад, въпреки че сте яли буквално преди малко?

Причината може да е в някое от 7-те неща, които ни правят гладни и то без да осъзнаваме. Прочетете внимателно списъка и вероятно ще откриете източника на глада си!

1. Дехидратирани сте!

Обикновено се случва често да се бърка жаждата с глада. Спомняте ли си, кога последно пихте вода? В случай, че сте гладни първо пийнете вода, преди да посегнете към храната! Избягвайте да пиете вода по време на хранене, вместо това пийте 1 час преди и 1 час след хранене. В мига, в който ожаднеете по време на хранене - спрете да ядете!

2. Гледате кулинарни програми!

Приготвянето на храна от друг, особено по телевизията събужда рецепторите и желанието да ядете допълнително, въпреки че сте сити.

3. Не сте спали достатъчно!

Недостатъчният сън увеличава чувството ви за глад и порциите ви! Умората често е причина за затлъстяването на съвременния човек. Това обикновено води до поглъщането на повече вредна храна като: пържени картофи, чипс, сладки тестени продукти и захарни изделия.

4. Ядете всеки ден твърде много захар!

Когато ядете твърде много сладки неща всеки ден намалявате производството на лептин, хормон който е пряко отговорен за нашия апетит. Колкото повече ядете, толкова повече ви се яде!

5. Когато пиете твърде много алкохол!

Алкохолът влияе по същия начин върху хормона лептин, както и захарните изделия. Именно поради тази причина се чувствате по-гладни, отколкото сте в действителност.

6. Стресирани сте!

Стресът покачва производство на грелин - хормона на глада. Покачването му влияе пряко върху желанието ви да ядете повече нездравословни храни. Неслучайно посягате  и към шоколада, когато сте под стрес!

7. Храните се пред телевизора или компютъра си!

Доказано е, че преяждането с нездравословни храни се случва най-често, докато гледате телевизия или сте пред компютъра си! Вечерята ви ще бъде в пъти по-обилна, ако следвате този свой вреден навик!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април