4 причини да НЕ обичаме зимата

И рисковете за здравето, които крие най-студеният сезон
4 причини да НЕ обичаме зимата
inm

О, да! Харесваме зимата и в този материал вече ви обяснихме защо. Но, уви, снежната гостенка също си има своите безспорни недостатъци.

А някои от тях дори биха могли да застрашат здравето ни, ако не им обръщаме необходимото внимание.

Ето, например, с кои нейни черти на характера е хубаво да се съобразяваме, за да не си причиняваме неприятности:

Намръщена е

Точно така. През студените дни слънцето по-рядко показва муцунката си зад облаците – времето е мрачно и сърдито. Оскъдицата на слънчева светлина пък може да доведе до дефицит на витамин D в телата ни.

За да предотвратим подобно стечение на обстоятелствата, се опитваме да вкарваме ето тези продукти в менюто си, както и да използваме всеки по-слънчев момент, за да се показваме на открито.

Нещастна е

Или поне – може да направи нас такива :) Сивите дни, студът, ограничените социални контакти... Всичко това има потенциал да ни натъжи порядъчно. А за да се спасим от депресивни състояния, веднага прибягваме до тези адски ефикасни трикове.

743863inmЛедена е

Нека си го признаем: през зимата повечето улици у нас се превръщат в своеобразни пързалки. Това може да е много весело явление за децата, но, по своята същност, е доста опасно обстоятелство, което може да доведе до падания и неприятни контузии. За да си спестим последните, гледаме да носим непързалящи се обувки и да ходим внимателно по пътя си, без да се разсейваме.

И още: шофираме с повишено внимание или избягваме да сядаме зад волана, когато метеорологичните условия ни се струват неподходящи за каране на кола.

Ледена е 2 

Щипе ушите и бузките ни, действа ни "замръзващо" и повишава риска от настинки. За да сме здрави обаче, залагаме на сериозна консумация на следните храни. 

Е, без значение дали я обичаме или не, зимата е неофициално тук, а официално - на ъгъла на тази седмица.

Съветът ни е да я посрещнете с едно наум и да ѝ се радвате, разбира се. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май