3-те билки на безсмъртието

3-те билки на безсмъртието

Билките, които помагат за облекчаването на безброй болести, инфекции и хронични заболявания, могат да ни помогнат да живеем по-дълго и да водим по-здравословен начин на живот. Голяма част от най-ефективните билки са известни като адаптогени. Те подпомагат тялото в неговата естествена задача да поддържа хомеостазата (запазването на относителна стабилност на основните физиологични показатели на организма).

Много индуси смятат, че босилекът е божествено въплъщение на богиня, която живее чрез святото растение "свещен босилек", което наричат Tulsi или "единствено и несравнимо". Кръщават го по този начин заради неговите несравними енергийни възможности. Според научните изследвания пък то намалява стреса, повишава енергията и насърчава дълголетието.

Градинският чай също се смята за адаптоген, който води до дълголетие. От близо 900 разновидности на градинския чай най-популярни днес са градински чай салвия и испански градински чай и двата най-често се използват за лечение. Почитана от древните ацтеки, тази "билка на безсмъртието" има незабавен успокояващ ефект и силно влияние върху белодробните задръствания, като прави дишането по-лесно. Прогонва главоболието, допринасяйки за ясно мислене и засилена памет.

Женшенът е известен тоник и стимулант. Според източните той засилва енергията, потентността и удължава живота. В Китай билката се приема изключително широко въпреки високата ѝ цена. Според научните изследвания приемът на това растение действително активира централната нервна система, повишавайки ефективността ѝ, намалявайки физическата и умствената умора, подобрява апетита и прекрасно стимулира половите функции. Научно доказан е положителния ефект на женшена при депресивни състояния и неврастения. Подобрява функционалната активност на сърдечносъдовата система и регулира кръвното налягане, пише "Ретро”.

ключови думи:
безсмъртие билки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май