14 съвета за по-дълъг живот

14 съвета за по-дълъг живот

Всеки от нас иска да живее здравословно и дълго. За тази цел трябва да се храним правилно, да спортуваме и да се предпазваме от стреса. Това е слжна задача за нашия забързан живот. Ето съветите на списание "Тайм" за по-дълъг живот.
Свалете няколко килограма. Наднорменото тегло води до редица заболявания - високо кръвно налягане, стрес, сърдечни болести, рак и др. Но и ако сте на обратния полюс също е вредно. Трябва да намерите идеалния баланс на килограмите за вашия организъм.
Пийте повече течности.
Намалете нивото на стреса. По този начин ще се предпазите от различни болести и ще можете да живеете по-дълго и щастливо.
Продължавайте да учите. Ученето ви помага да достигнете висок стандарт на живот. Но тогава не спирайе да се учите. Дръжте мозъка си винаги във форма, занимавайте го с нови неща.
Не се отделяйте от другите. Социалните контакти са много важни за всеки човек. Важно  да не се отделяте от тях, защото това може да доведе до психични заболявания.
Подайте ръка на човек в нужда. Всеки трябва да се държи човечно дори и с непознатите, не само с роднини и приятели.
Тренирайте често. Няма значение с какъв спорт ще се занимавате. 4-5 пъти на седмица да побягате няколко километра или да отидете във фитнеса е напълно достатъчно за здравословен начин на живот.
Преразгледайте приема ви на протеин. Премахнете от менюто си храни като хотдога, бекона, колбасите и др.
Спрете цигарите. Те са основен причинител на белодробните заболявания. Ако не сте пушач се отделете от компаниите на пушачи, защото пасивното пушене също може да е вредно за вас.
Пийте кафе. Естествено не прекалявайте, но 1 кафе на ден ви помага срещу сърдечни болести.
Наспивайте се добре. Лягайте рано, спете минимум 8 часа, за да се чувствате по-добре.
Правете повече секс. Той намалява стреса и също така е една добра тренировка.
Използвайте средиземноморската диета. Яжте повече зеленчуци и паста. Проучване показва, че хората от средиземноморския регион, които се хранят обилно с паста и зеленчуци живеят по-дълго без сериозни болести.
Проучете родата си. Разберете какви болести са разпространени сред роднините ви и се опитайе да вземете мерки срещу тях. Научете дали има дълголетници във вашата рода.    

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април