Готови за фитнес залата

Не се отказвайте от тренировката си във фитнес клуба!
Готови за фитнес залата

Ако чувството ви за неудобство е единствената причина, поради която рядко посещавате фитнес залата, май е време да се отървете от него. Защото няма смисъл съзнателно да се лишавате от сесията си в клуба. Тя, например, може да се окаже най-доброто фитнес решение за вас.

Препоръчваме ви по време на групова тренировка да забравите за тези две унищожаващи мотивацията мисли:

Всички са в по-добра форма от мен!

Всъщност не е съвсем така. Да бъдеш слаб не означава задължително да си в добра форма. По-скоро трябва да концентрирате усилията си в постигането на оптимално тегло – или онова, което ви кара да се чувствате добре в кожата си.

За това вместо непрекъснато да се сравнявате с другите, получете реална представа за състоянието на тялото си. Поинтересувайте се, например, от индекса си на телесна маса. Той ще ви покаже дали и колко излишни килограми имате нужда да свалите, за да влезете в здравословно приетите норми.

Обаче основното, което ви съветваме, е да поддържате стабилни нива на самочувствието си. Изпънете раменете назад, вдигнете глава. Вие сте част от всички онези хора, които се грижат за здравето си и имате право да се гордеете със себе си.

Изобщо не знам какво правя тук!

Не си мислете, че всички в залата са фитнес експерти, макар че голяма част от тях с огромно удоволствие биха се нарекли такива. Факт е, че последните просто са ползвали повечето уреди и тежести (не задължително по правилния начин) и са прекалено горди, за да поискат помощ.

Никога не постъпвайте като тях. За да получите максимална полза от тренировката си, без риск от контузии, потърсете съвети от професионален треньор. Той ще ви помогне да изпълнявате упражненията правилно и заедно с него ще постигнете по-бързи резултати.

Е, уикендът наближава: защо не направите едно кръгче до залата?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май