Але, скок! На въже 2

Няколко стила за скачане – повече разнообразие
Але, скок! На въже 2

Мислите си, че скачането на въже е скучно и еднообразно? Не избързвайте - то е точно толкова забавно, колкото сами си го направите. Има много варианти, които може да използвате, докато прехвърляте въжето около себе си. Щом вече сте усвоили скачането на въже с едно превъртане (стандартният тип), оставете всичко на въображението и пъргавите си крака.

След стандартното скачане, тичането на място е един от най-лесните за усвояване стилове. За да го изпълните, просто имитирайте бърз ход с крака, като вдигате високо коленете. Редувайте ляв и десен крак достатъчно бързо, за да може всеки от тях да прескочи въртящото се въже.

inm.comВдигаме летвата на трудност с две превъртания на въжето. За да преминете към този вариант, трябва задължително да сте усвоили единичното завъртане и тичането на място. Двойното превъртане се извършва с бързо движение от китките. В най-долна позиция (при краката, преди скока), въжето трябва да премине два пъти за един скок. За да реализирате това, въртете въжето по-бързо, но му "давайте път", като правите по-високи подскоци.

За да усъвършенствате двойното превъртане, бихте могли да го комбинирате с тичането на място и еднократното превъртане. Например, направете десет завъртания, тичайки на място, след това добавете едно или две двойни превъртания. Спрете и повторете комбинацията няколко пъти.

По време на следващия опит се опитайте да запазите перфектен контрол над въжето. Когато се справите с тази задача, повторете горната комбинация няколко пъти, но без да спирате. След известна практика ще съумявате да извършвате няколко последователни двойни превъртания.

Скачането с усукване на въжето ще ви помогне да подобрите допълнително координацията си.

Усукването на въже можете да комбинирате с двойните превъртания или със стандартния стил тичане на едно място.

Усукването се получава, като кръстосате ръце в лактите, когато въжето преминава в най-долна позиция, преди скока. Скачащият преминава през въжената примка, която се оформя пред тялото. Разкръстосайте ръце при следващото преминаване на въжето в най-долна позиция, след скока. Редувайте няколко пъти кръстосване и разкръстосване на ръцете по този модел. С течение на времето скоростта, с която изпълнявате усукването, ще нараства.

Това са само три стила, които можете да включите в програмата си за скачане на въже. Но колкото повече скачате, толкова повече ще ви се иска да опитвате нови стилове, като двойно превъртане на въже с подскачане на един крак – защо не? При това изобщо не е необходимо да стоите на едно място. Благодарение на пъргавината, с която ще се сдобиете, ще имате възможност да подскачате, като се придвижвате напред и назад. Понякога, скачайки, ще ви идва да се обръщате и настрани.

И така неусетно ще се превърнете в едни малки, бързи и повратливи въжемашинки. Следващия път ще споделим с вас една програма за скачане на въже, която можете да включите към тренировките си по бокс. Скок-подскок! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май