3 супер причини да се влюбите в спининга

3 супер причини да се влюбите в спининга

Няма да ви лъжем: след първия си клас по спининг има вероятност да почувствате леко схващане в областта на задните части. Не се отказвайте обаче: специалисти твърдят, че след третата сесия ще усещате седалката си хипер удобна и всичко изведнъж ще си дойде на мястото.

Като оставим настрана "първия път", спинингът е перфектен начин да изгаряте много калории. Смята се, че само за минута унищожавате 12*!

Ето обаче още няколко добри причини да пробвате и това фитнес предизвикателство:

Приятел на ставите


Спинингът е кардио с ниско физическо въздействие, което означава, че е "добре настроен" към коленете и глезените ви. Подходящ е за хора, които се възстановяват от контузии и всъщност е една чудесна кросова тренировка.

В същото време, ако редувате високо и ниско интензивно кардио, ще успеете да си осигурите добра защита срещу контузии и травми.

Оформя красиви крака и корем

Бързото въртене на педалите подобрява издръжливостта на краката, като дискретно намалява размера на бедрата ви.

Докато движите краката, горната част на тялото остава стабилна, като по този начин укрепвате и пояса. За по-големи резултати стягайте коремните мускули по време на тренировката.

Упражение по всяко време на годината

Хубавото тук е, че сесията ви не зависи нито от синоптичната прогноза, нито от вида на настилката или от нивото на замърсеност на въздуха.

Радвате се на споделена сесия под звуците на енергична и вдъхновяваща музика.

Опитахте ли вече магията на спининг тренириовката?

*Изгорените калории са за човек с умерена физическа подготовка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май