Храните, които ПРЕЧАТ на отслабването

Храните, които ПРЕЧАТ на отслабването

Доста хора се заблуждават, че могат да се отърват от излишните килограми, ако наблегнат на консумацията на плодове, смутита и фрешове. 

Когато човек иска да се отърве от излишните килограми, веднага се информира кои са здравословните храни и напитки, които ще му помогнат в това начинание. Сред тях са плодовете, плодовите сокове и смутитата. Да, те са богати на безценни витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, но не всички са подходящи по време на диета.

Някои храни са полезни, но влияят негативно на метаболитните процеси на организма и по този начин пречат на нормалната редукция на мастната тъкан.

Сушени ядки и плодове – миксът от двете неща може да е здравословен, но само ако се консумира в малки количества. Ядките са богати на мазнини, което ги прави калорични, а сушените плодове съдържат доста захари, което също не ги прави подходящи за консумация по време на диета.

Плодови смутита – те определено са доста популярни, особено през последните няколко години. Доста хора ги консумират, като смятат, че по този начин ще се отърват от излишните килограми. Трябва обаче да се внимава със смутитата, защото те съдържат доста голямо количество захари заради многото плодове, които има в тях.

Плодови кисели млека – киселото мляко определено е здравословна храна, но не и когато в него има добавени захари и плодови изкуствени подсладители. Плодовите кисели млека не са изобщо подходящи за хора, които искат да се отърват от излишните килограми, защото съдържат вещества, които пречат на отслабването.

Диетични напитки без захар – много хора се заблуждават, че могат да пият диетични напитки, без да се притесняват за фигурата си. Те обаче съдържат най-различни подсладители, които не само че могат да бъдат канцерогенни, но и влияят зле на храносмилането, хормоните и отделянето на инсулин в кръвта.

А кои всъщност са храните, които са подходящи по време на диета ?

Цитрусови плодове – киви, лимони и грейпфрут. Препоръчва се да се консумират сутрин, защото са с ниско съдържание на въглехидрати и подпомагат чревните функции и доброто храносмилане. Други плодове, които са подходящи по време на диета са диня, пъпеш, манго, праскови, нектарини, папая, ягоди, малини, къпини и боровинки.

Как да отслабнем през идващите есенни и зимни месеци?

Зеленчуци – консумацията на моркови, целина, чушка, магданоз, домати, краставици, маруля и др. ще ви помогне да се сдобиете с така желаната фигура.

Безглутенови зърнени храни – просо, елда, царевица, картофи, тиква, кестени, киноа, амарант, грах, боб и леща.

Източник: Actualno.com

Actualno.com

ключови думи:
диети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май