Фрили – банановото момиче

Диетата на една австралийка, която не брои калории
Фрили – банановото момиче

Последната тенденция в социалното пространство е изявата на някой нов гуру по здраволовното хранене, който да разбие всички установете разбирания за "правилно хранене”. В случая става дума за Freelee The Banana Girl или Фрили банановото момиче. Тя нашумя със своя You Tube канал, който промотира спиране на насилието над животни. Това до голяма степен е преплетено и с избора й да следва веган хранителен режим. Но не  е цялата причина. Австралийската, която на 35 години се радва на перфектно тяло, твърди че до преди да избере веганството е страдала от редица здравословни проблеми, между които депресия, булимия и хормонални изменения. Попада на суровоядството в желанието си да бъде слаба. В последствие обаче преоткрива етичната страна на растителната диета. Сега е една от най-големите онлайн защитници на правата на животните. 

Диетата на Фрили

Режимът на Фрили се състои от няколко основни принципа. В основата му е вярването, че не става дума диета като ограничение или временно лишение. Напротив, Фрили е уверена, че веднъж промените ли начина си на хранене, връщане назад няма. И причината за това е, започнете ли да си набавяте необходимото количество калории без да се ограничавате, няма да искате да се върнете към глада и лишенията.

 

1701683Pinterest

Основните принципи на хранителния режим:

1701679Pinterest

·      Изключват се всякакви продукти от животински произход

·      Солта и рафинирате мазнини (зехтин, олио и т.н.) са сведени до минимум

·      Сутрин се ядат плодове в неограничени количества, а през втората половина на деня се набляга на готвената храна. От храносмилателна гледна точка не е желателно да се приемат плодове или сокове след сготвените храни.

·      Набляга се на нерафинирани въглехидрати като ориз, картофи, царевица.

·      Няма ограничение на калориите, не е желателно да ги броите,  а да ядете докато сте сити

·        Това не е диета – това е начин на живот. Не очаквайте бързи резултати. Но за разлика от всички останали режими, които промотират броенето на калориите, взимането на добавки, хапчета и т.н., тази ще ви даде резултати до живот.  

 

Последователите на Фрили са стотици хиляди. С дръзкия си начин на споделяне на нейната история тя е мотивирала много хора да преборят затлъстяването. Основната част от нейните последователки, обаче, са млади момичета, които са се изтощили да броят калории и да гледат на храната като на враг. Много от тях са излекували хранителните си разстройства именно чрез този високо въглехидратен режим, който поставя здравето и благото на планетата пред суетата, налагана от медиите. И разбира се, резултатите на Фрили показват, че не е задължително двете понятия да са взаимно изключващи се.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април