Този плод изгаря мазнините

Този плод изгаря мазнините

Никога не е лесно да решите да се подложите на диета, но да знаете, че ви делят само две седмици от по-малка фигура, звучи като добра мотивация.

 

Въпреки че лятото е зад гърба ни, винаги е подходящият момент да приведем тялото си в идеална форма. Важно е да намерите диетичен план, към който можете да се придържате, така че трябва внимателно да проучите опита на тези, които са преминали през същата борба с теглото.

Диетолозите винаги съветват да се обърне внимание на диетата. Тяхната изпитана рецепта е намален прием на въглехидрати и то само сутрин за закуска, за обяд препоръчват протеини в комбинация със свежи салати, а за вечеря лека салата, без калорични дресинги и евентуално риба. Често обаче ни се струва, че това е дълъг път до желаното тегло.

Не са малко и тези, които се кълнат в диетата с грейпфрут. Този плод принадлежи към групата на простите и бързи диети и се основава на дванадесетдневна диетична програма, при която ядете грейпфрут с всяко хранене. Този плод, който се избягва от мнозина, е наричан "изгарящия мазнини", а диетолозите отдават това на голямото количество витамин С, което съдържа.

"Грейпфрутът съдържа голямо количество витамин С, за който вече е доказано, че ускорява метаболизма, и антиоксиданта нарингенин, който насърчава черния дроб да разгражда мазнините. Червеният цвят на грейпфрута се дължи на пигмента ликопен, който също подпомага отслабването", твърди диетологът Келиане Петручи.

Простата диета с грейпфрут се състои от три хранения, като преди всяко хранене се яде сок от грейпфрут или цели плодове.

Закуска: 2 варени яйца, 2 резена бекон и 1 чаша сок от грейпфрут

Обяд: сезонна салата с дресинг, неограничено количество месо по избор и 1 чаша сок от грейпфрут

Вечеря: месо, приготвено по желание в неограничени количества, салата от зелени зеленчуци и 1 чаша сок от грейпфрут

Източник: Zdrave.to


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април