Тайната на мъжкото отслабване

Завиждаме им
Тайната на мъжкото отслабване

Вече знаем защо на мъжете им е по-лесно да свалят килограми от жените! Бързаме да ви споделим техните малки тайни и нашето голямо разочарование.

Първо, жените са много по- емоционално "привързани" към храната:

Това стана ясно след наскоро проведено изследване. Резултатите от него показват, че 25 % от представителките на нежния пол мислят за храна на всеки половин час, а само 10 % от тях мечтаят за секс. Що се отнася до мъжете, 5 % от тях мислят за секс на всяка една минута, а 36 % се сещат за храна през половин час.

Второ, жените по-лесно се поддават на изкушения:

Ето до какви резултати достигнали учени вследствие на друг интересен експеримент. Пред мъже и жени, които не били яли цял ден, сложили куп изкушаващи ястия. Задачата на участниците в проучването била да се преборят с глада си и да не хапнат нищо от предложената им храна.

Мъжете показали по-слаба мозъчна активност по-отношение контрола на емоциите, паметта и мотивацията, за разлика от жените. Като по-силната част от човечеството, те били по-склонни да се откажат от любимите си храни, между които пържените картофи, лазанята, сладоледът и пицата.

Повечето жени обаче, за съжаление, не се справили с изпитанието.

Трето, мъжете имат по-бърз метаболизъм:

Учени откриха, че метаболизмът при мъжете е от 5 % до 10 % по-бърз от този на жените. Имайте предвид, че става въпрос за представители на двата пола с едно и също тегло и височина.

За това основният съвет на специалистите към дамите е въпреки тежкия си ден в офиса, да избягват за всеки случай пътя до сладкарницата след работа.

ключови думи:
диета жени мъже храна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април