Стоп! На пролетната умора

За да повдигнете тонуса си, заложете на разнообразие в кухнята
Стоп! На пролетната умора

Вероятно ще ни класирате като крайно безнадежден случай, но дори след великото почиване, пак се чувстваме изморени. И не сме единствени! Всички около нас се оплакват от постоянна умора и неприятно главоболие.

Съгласни сме, че пролетта може да е основният виновник за това ни състояние, обаче нямаме намерение да му се отдаваме. На път за работа съчинихме таен план за бягство от умората. И понеже подозираме, че ви мъчат подобни проблеми, бързаме да ви го споделим.

Отказваме вафлите, "трепачи" на енергия

Вярно е, че в момент на стрес и отегчение лесно се съгрешава със сладко. Обаче, прекаляването с него има потенциал да причини флуктуация на нивата на кръвната захар. Това означава, че в началото ще почувствате прилив на енергия, но съществува реална опасност 10 минути по-късно отново да сте сънливи и намръщени.

Предлагаме вместо с вафли-трепач на енергия, да залъжете апетита си с шепа от любимите си ядки или със сочен плод. Веднага ще ви насочим вниманието към една голяма и червена ябълка, например. Какво ще кажете?

Разнообразяваме кухнята!

Рутината на ежедневието притежава лошия навик да притъпява всякакъв тип усещания. А да живееш без сетива е доста неприятно занимание и в крайна сметка – уморява.

За това е необходимо разнообразието, а именно - за да напомня, че животът може да бъде и интересен отвреме-навреме.

Ние, например, взехме решение да разнообразим най-напред... кухнята си. Съветваме ви и вие да направите същото.

Ако сте в настроение, днес експериментирайте с вечерното меню. Или си пригответе вкусна и ароматна закуска утре сутрин (тук може да откриете прекрасни рецепти за сутрешно събуждане).

Никога не забравяйте обаче, че храната е основното ви гориво. Без нея, логично и трайно, ще продължавате да се усещате уморени, независимо от смяната на сезоните.

Гледайте менюто ви да комбинира всички необходими за организма важни хранителни вещества.

Бонус: тази година календарът предлага много поводи за почивка – възползвайте се!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май