През платото на мускулния растеж

Триковете на Чарлз Поликин
През платото на мускулния растеж

Ако основната ви цел е покачване на мускулна маса, най-вероятно сте се достигали до фрустриращия момент, в който сякаш всичките ви усилия отиват в постигането на едно голямо нищо. Тези моменти имат досадното свойство да са изключително настоятелни и да прерастват в безкрайност. Световноизвестният канадски силово-кондиционен треньор Чарлз Поликин твърди, че има изпитан лек за вашия проблем и той се състои в прилагането на три прости трика:

 

1. Глутаминово зареждане

Глутаминът е аминокиселина, която е особено важна за възстановяването на тъканите и може да допринесе за повишаване секрецията на хормон на растежа чрез стимулиране предния дял на хипофизната жлеза. Успешно прилаганата от Поликин рецепта за излизане от застой е ударно зареждане с глутамин в рамките на 5 дни. Дневната дозировка е 80 гр., разпределени в 8 приема по 10 грама на всеки два часа, независимо от храненията.

 

2. Завишен прием на мазнини

Особено на масло. Бутировата киселина в маслото спомага за увеличаването на добрите бактерии в стомаха, което от своя страна ни позволява да усвояваме повече вещества от храната. В допълнение, маслото е чудесен източник на допълнителни калории, което е важно при преследването на повече мускули. Зехтинът и кокосовото масло са добри допълнения, заради съдържанието на омега-9 мастни киселини и средноверижни триглицериди.

 

3. Ден със 150% калории

Увеличаване на стандартния калориен прием с 50% на всеки пет дни. Коментарът на Чарлз Поликин е, че е трудно да се набавят толкова много калории от "чисти" храни, но важното е да се избягват твърде вредните продукти като транс-мазнините, например. За целта ще е необходимо да изчислите нивото на поддържащите си калории и да го умножите по 1.5. По този начин, ако имате нужда от 2 800 калории, за да поддържате настоящото си тегло, на всеки пет дни ще ви се полага да изядете 4 200. Важно е този ден да е нетренировъчен. Добра идея е да разпределите калориите в по-голям от стандартния ви брой хранения, за да насмогнете на голямото похапване.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май