Правилник на диетата: Изключението

Хубаво е, че го има!
Правилник на диетата: Изключението

След като вече се съгласихте с нас (поне се надяваме), че няма нужда да ставате жертва на хранителния си режим, имате пълното право да пристъпите към по-хубавата страна на диетата: изключенията.

Ще се опитаме дори да ви зарадваме: в определени моменти е по-добре да "съгрешите" с любимата си храна, отколкото да се лишите от нея. Нека видим защо и кога.

Споделен грях = половин грях

Всъщност най-добрият начин да контролирате апетита си е отвреме-навреме да си позволявате нещата, които обичате. А липсата на чувство на вина в подобни ситуации е част от успешната ви програма за отслабване.

Всеки ден правите стотици решения по отношение на храненето, но това не означава, че всяко от тях е правилно, твърдят диеотолози. Последните смятат, че е жизнено важно по време на ограничителния си режим да бягате за малко от забраните.

А за да намалите риска от злоупотреба с любимото си изкушение, споделете го с приятели. Така е най-честно.

Замислете се: ако, например, обожавате пица, едва ли ще спрете на първото парче. Обаче ако държите всичките ви приятели да я опитат, ще ви се наложи. Може да комбинирате парчето със свежа салата.

Така ще се научите да контролирате порциите си, а това ви приближава все по-близо до изпълнението на генералния ви план.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май