Отслабване с грозде: 4-дневна диета и пречистващи дни

Отслабване с грозде: 4-дневна диета и пречистващи дни

Гроздето е вкусен плод с диуретични, пречистващи и лечебни свойства, благодарение на които консумацията му нормализира хранителния баланс, а организмът се освобождава от шлаките. Сортовете със семена съдържат повече полифеноли, които противодействат на процеса на стареене, затова е по-добре да избирате точно такива. Разбира се, здравните ползи от консумацията на грозде са много, но ще се спрем на ролята му за отслабването, защото се приема, че плодът не е подходящ за намаляване на телесното тегло, тъй като е калоричен и възбужда апетита. Въпреки това съществуват хранителни режими за отслабване, които включват прием на грозде, а някои дори се основават само на консумацията на сладките зърна.

Ще ви запознаем с четиридневна диета с грозде, както и с два пречистващи курса – еднодневен и четиридневен, базиращи се на приема само на есенния плод.

Сладките гроздови зърна за източник на енергия и са много подходящи за консумация преди тренировка (2 часа преди нея).

Диета с грозде за 4 дни

Диетата с грозде включва прием на плода на всяко хранене. Режимът е с максимална продължителност 4 дни и за този период може да свалите около 2 килограма. Най-важното е, че няма да изпитвате глад, защото менюто е съставено от достатъчни количества разнообразни продукти. Освен това имате възможност да приготвяте различни ястия от гроздето, ако ви омръзне да ядете само пресния плод.

 Първи ден

 Закуска – Мюсли с грозде, портокал и йогурт

Рецептата: смесете 150 грама йогурт с 1 супена лъжица мюсли, половин портокал, 100 грама тъмно грозде; по желание може да добавите и печени слънчогледови семки.

Обяд – Салата от тиква и грозде

Необходими са ви 250 грама тиква, 100 грама грозде, 150 грама маруля, 1 супена лъжица натрошени орехи.

Нарежете тиквата на кубчета и я изпържете в масло. Разрежете гроздовите зърна на половина, нарежете листата маруля и смесете всичко с тиквата. В маслото, в което сте пържили тиквата, налейте 1/4 чаена чаша зеленчуков бульон, прибавете малко оцет и горчица (това ще е дресингът за салатата). Поръсете с ядки. С такава салата не е грях, ако изядете и две парченца крехко свинско месо.

Вечеря – Плодова салата

Рецептата: 100 грама бяло грозде, 50 грама ананас, 1/4 папая, 1 супена лъжица лимонов сок, 1/4 чаша вода.

Може да хапнете и парченце пилешки гърди.

Енергийната стойност на ястията през първия ден е общо 800– 850 кКал.

Втори ден

Закуска – Лимонов йогурт

Рецептата: Смесете 150-200 грама обезмаслен йогурт с 1 супена лъжица лимонов сок.

Разбийте с миксер и залейте 150 грама грозде с млякото.

Обяд – Ориз със скариди

Рецепта: Необходими са ви 5 супени лъжици ориз, 100 грама грозде и 5-6 малки скариди.

Сварете ориза и го смесете с гроздето. Запържете леко скаридите в зехтин, овкусете със сол и пипер, прибавете към гарнитурата от ориз и грозде.

Вечеря – Картофи със зеленчуци

Рецепта: Необходими са ви 100 грама картофи, 1 морков, стрък праз и малко целина.

Нарежете зеленчуците, залейте ги с чаша бульон и задушете под капак за 10-15 минути. Добавете сол и дафинов лист на вкус и подправете готовото ястие със сметана. След като го изядете си хапнете тъмно грозде.

Трети ден

 

Закуска – Сандвич с извара

Намажете пълнозърнеста кифличка с дебел слой извара.

Върху него сложете 30-50 грама гроздови зърна, разрязани на половина.

Обяд – Риба със задушено зеле и грозде

Рецептата: Необходими са ви 150 грама кисело зеле, 1 глава лук, 300 грама рибено филе и 50 грама тъмно грозде.

Задушете зелето с лука за 10 минути в малко олио. Върху тях сложете рибеното филе, гроздето и задушете за още толкова време. Подправете с пипер.

Вечеря – Желе от грозде

Рецептата: Пригответе си 5 грама желатин, 150 милилитра гроздов сок, 50 грама грозде и половин ябълка.

Накиснете желатина в малко вода, след това го разтворете в сока. Залейте гроздовите зърна и нарязаната на парченца ябълка с него и сложете в хладилника за час.

Знаете ли, че според диетолозите през есента, когато гроздето узрява, трябва да консумираме по 200 грама от него всеки ден, за да поддържаме стройна фигура.

Четвърти ден

Закуска – Хляб с извара и грозде

Рецептата: Намажете филия пълнозърнест хляб със 100 грама извара, подправена със сол и пипер. Отгоре поръсете със зелен лук.

За десерт хапнете 100 грама тъмно грозде.

Обяд – Гроздови палачинки

Рецептата: Необходими са ви 2-3 супени лъжици брашно, 100 грама вода и 1 яйце. Направете тесто от тези продукти и изпечете няколко палачинки от него.

Пригответе плънка от 100 грама обезмаслена извара, 1 супена лъжица минерална вода и 50 грама грозде.

Поръсете палачинките със смляна канела.

Вечеря – Пуешко със зеленчуци и гъби

Рецептата: 50 грама пуешки гърди, 100 грама броколи, 1 морков, 50 грама печурки, 2 супени лъжици сметана и 50 грама червено грозде са необходими продукти за приготвянето на вечерята.

Нарежете месото на тънки ивици и го изпържете. Бланширайте броколите във вряща вода за 2-3 минути. Моркова настържете на едро ренде. Гъбите разрежете на половина. Сложете всичко в тенджера, налейте половин чаша бульон и задушете за 10 минути. В края на приготвянето добавете сметаната и гроздето. Може да хапнете и малко сварен ориз.

Четиридневно пречистване с грозде

Ако искате да пречистите организма си, гроздето е добро средство за постигане на целта. Вариантите са различни, но ви предлагаме четиридневен, който обаче е непосилен за много хора, тъй като пречистването се постига само с прием на грозде, сок от него и чай. Затова се придържайте към режима в продължение на 2 дни и преценете дали бихте моли да издържите още толкова само на грозде и течности.

Ежедневното меню по часове

Сутрин: 2 чаши билков или зелен чай и 100 грама грозде;

10:00 часа: 100 грама грозде и 100 милилитра гроздов сок, разреден със 100 милилитра вода;

11:00 часа: 1-2 чаши зелен чай;

12:00 часа: 100 грама грозде и чаша гроздов сок;

13:00 часа: чаша вода;

16:00 часа: 100 грама грозде и 1-2 чаши билков чай;

17:00 часа: 100 милилитра гроздов сок, смес със същото количество вода;

18:00 часа: 200 грама грозде и чаша вода;

19:00 часа: 150 грама грозде и 100 милилитра гроздов сок със 100 милилитра вода;

20:00 часа: 1 или 2 чаши билков чай (за предпочитане от маточина или лайка).

 

Калориите, които се приемат за един ден, са 800.

Източчник: framar.bg

ключови думи:
грозде диети отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април