Отслабвайте с вълшебника Оз

Още едно от правилата на диетата му
Отслабвайте с вълшебника Оз

До колко е вълшебник, могат да кажат мнозина, но повечето – световно известни личности, за съжаление. Тоест, вероятно би ни било трудно да намерим доказателства за магическа намеса.

Обаче американският здравен специалист Мехмет Оз все така не се колебае да дава фитнес съвети в редица свои интервюта и телевизионни предавания. А някои от правилата му може да се окажат наистина полезни, ако ви предстои тепърва да се подлагате на диета.

Вчера ви запознахме с правило 1, днес продължаваме със следващото.

Всеки ден правете нещо различно

Нарича се разнообразие, но е и малко повече от това. Оз го описва като да шофираш в страна, в която воланът се намира от дясно. Поставен в подобна ситуация, човек е принуден да обръща повече внимание на всички участници в движението и да изучава таблото на колата. Нещо повече: да го прави, без самочувствието на състезател от Формула 1.

По същия начин, ако размишлявате повече върху това какво и кога ядете, по-лесно ще успеете да сложите колан на диетата си и ще преминете през нея без сериозни произшествия. А накрая все пак може би ще успеете да достигнете целта си. Не забравяйте обаче, че обратен път назад има, но не е за предпочитане.

Що се отнася до разнообразието, то е страхотен трик за справяне с вредните навици. Благодарение на него съсредоточвате енергията, времето и желанието си в по-полезни от "гребане с лъжица" спортове.

Разнообразието има потенциала да ви помогне да се справите и с емоционалното хранене. Не вярвате ли? Опитайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май