Отворете "хладилника" на въображението си

Този не е опасен
Отворете "хладилника" на въображението си

Често подценяваме силата на въображението, но с времето се появяват все повече доказателства, че да си внушаваш разни хубави неща е доста здравословно и полезно.

Последното поучване, направено в университета в Питсбърг, показва, че хората, които мислят постоянно за любимата си храна, всъщност ядат по-малко от нея и отслабват по-бързо, съобщават от сп. Дейли Мейл.

Оказва се, че ако непрекъснато си представяме "неустоимото изкушение", то вече няма да ни привлича така и няма да ни тормози крещящата нужда от него.

Нещо повече: изяждайте "наум" съдържанието на целия пакет или в чинията, съветват учените. По този начин ефектът бил двоен.

Експериментът

В изследването мъже и жени били накарани да изядат голяма шепа шоколадови бонбони, един по един. В същото време на друга група позволили да си похапне само три "въображаеми", а на трета – да си представя, че пуска монети в машина за лакомства.

След това на всички участници в поучването предоставили купа със сладки неща, от която всеки имал позволението да си взима колкото и каквото си поиска.

Тези, които получили най-свободен "достъп" до въображаема храна, изяли най-малко количество от предложените им изкушения.

Тайната

"Ключът е в... повторението", смятат учените. Освен това, вероятно е добре да съсредоточите мислите си върху целия процес на хранене, защото в него има доста привлекателни моменти.

"Хората се опитват да се откажат от нездравословните храни, като подтискат мислите си за тях. За съжаление, тази дейност засилва още повече апетита им и ги подтиква към "опасни" за тялото действия. За това смятаме, че е по-добре да си представяш любимата си храна, отколкото да я консумираш в крайна сметка," категорични са учените.

С две думи: отворете "хладилника" на въображението си и се почерпете добросъвестно. Добрата новина е, че калориите, които ще приемете... също няма да са истински.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май