Обявиха най-добрите диети за 2021-ра

Обявиха най-добрите диети за 2021-ра

Eдно от най-важните неща, за да сме здрави, е начинът, по който се храним. Всяка година излизат поне няколко нови диети, които ни обещават страхотна форма и здраво тяло. Кои диети обаче наистина допринасят за този резултат.

U.S. News & World Report, които в края на всяка година правят класация на най-полезните начини на хранене, споделиха кои са диетите, които си заслужаваме да опитаме през 2022 година.

Първенец в класацията е средиземноморската диета, последвана от DASH и флекситарианската. При трите диети се набляга на плодове, зеленчуци и варива, и се избягват силно преработени храни.

Ето и какви са основните им характеристики.

Средиземноморската диета

Тя не е строга диета, а начин на хранене, при който наблягаме най-простичко на храните, които се срещат около Средиземноморието - много плодове и зеленчуци, в това число изобилие от цитруси и листни зеленчуци, варива, зехтин, риби и морски продукти, ядки, дори и по чаша вино на ден.

DASH 

Това е съкращение от Dietary Approaches to Stop Hypertension, което можем да преведем свободно като "Как да спрем високото кръвно чрез храна". Като цяло продуктите доста напомнят на препоръчаните за консумация от средиземноморската с тази разлика, че почти не се консумира сол, захар, червени и тлъсти меса.

Флекситарианската диета 

Тя залага на вегетарианството с кратки "почивки" за някое месно и/или рибно ястие, като набляга основна на протеини от неживотински произход. Захарта, подобно и на горните две, се избягва.

ключови думи:
Най-добрите диети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април